Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Πάνος Καμμένος στη 83η ΔΕΘ: / Πάνος Καμμένος στη 83η ΔΕΘ: Στόχος των ΑΝ.ΕΛΛ. η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Καμμένος στη 83η ΔΕΘ: / Πάνος Καμμένος στη 83η ΔΕΘ: Στόχος των ΑΝ.ΕΛΛ. η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούν η παρούσα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της και ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να μην έρθει στη βουλή, αλλά και να έχει τη λαϊκή ετυμηγορία, έδωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Π. Καμμένος χρησιμοποίησε το σύνθημα που πρόβαλε και ως φόντο στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι με τη μετεκλογική συνεργασία που επιτεύχθηκε στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις «το τρένο έμεινε στις ράγες και η χώρα έχει μπει πλέον σε ομαλή πορεία», ενώ υποστήριξε ότι η συγκρότηση κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση σε περίοδο κρίσης κλίματος εθνικής συνεννόησης. Δήλωσε πως το κόμμα του είναι συνεπές ως προς τις δεσμεύσεις του, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «έντιμη» και δεν έκρυψε ότι αν και σε πολλά ζητήματα υπάρχουν αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές (π.χ. στις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους, στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ κ.ά.), υπάρχει «σεβασμός». Έκανε και εκτενή αναφορά στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής, σχολιάζοντας ότι «δημιουργήθηκε βέβαια άλλη διαπλοκή, αλλά αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Θα φτάσουμε στο τέλος. Ο δεύτερος σταθμός στο πέρας της τετραετίας θα είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας, όπως και η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», ανέφερε.

«Έσχατη λύση»

Όπως ήταν φυσικό, ο Π. Καμμένος δέχθηκε πάρα πολλές ερωτήσεις για τη στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και τη συμφωνία των Πρεσπών. Υπογράμμισε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. στην ιδρυτική τους διακήρυξη έχουν τη δέσμευση ότι δεν δέχονται να υπάρχει το όνομα «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας και τόνισε εκ νέου ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μην περάσει αυτή η συμφωνία». Ωστόσο παράλληλα εξέφρασε τη βούλησή του να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το πέρας της θητείας της και υποστήριξε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε είτε η συμφωνία να τεθεί σε δημοψήφισμα πριν έρθει στη Βουλή είτε να αναβληθεί η συζήτησή της για μετά τις εθνικές εκλογές. Εάν τίποτε από τα δύο αυτά δεν μπορεί να συμβεί, τότε οι ΑΝ.ΕΛΛ. ως «εσχάτη λύση» θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Προέβλεψε δε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή πριν το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και τη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το τι θα πράξουν, είτε η συμφωνία έρθει πριν είτε μετά τις εκλογές. Επίσης σε ερώτηση της «Αυγής» για το αν εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει κάποια καλύτερη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ και αν η θέση των ΑΝ.ΕΛΛ. ουσιαστικά προκρίνει τη «μη λύση» του προβλήματος απάντησε ότι «ίσως η μη λύση να είναι η λύση» και ότι μπορεί σε δέκα χρόνια τα πράγματα να είναι διαφορετικά...

Για τη Ν.Δ. και τον Κώστα Καραμανλή

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επιτέθηκε στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι έχει αλωθεί από τους ακροδεξιούς. Δήλωσε Καραμανλικός και δεν έκρυψε ότι συζητά και με άλλα πρόσωπα που είτε διαγράφηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε έχουν αποστασιοποιηθεί για τον σχηματισμό συμμαχιών. «Εμείς πιστεύουμε στη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή κι όχι στη Ν.Δ. του Άδωνι Γεωργιάδη και των ακροδεξιών, της Μιράντας Ξαφά και του κ. Γεωργιάδη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «τη Ν.Δ. του κοινωνικού φιλελευθερισμού του Καραμανλή την εκπροσωπούμε όσοι διαγραφήκαμε από το κόμμα και συνομιλούμε μεταξύ μας, όσοι δεν ανεχτήκαμε την άλωσή της από τους ακροδεξιούς. Στη Θεσσαλονίκη γίνεται σφαγή εντός του κόμματος, με καραμανλικούς, μητσοτακικούς, τζιτζικωστικούς... Συνομιλώ και με τον κ. Αντώναρο και την κ. Παπακώστα και άλλους, που μπορούν να συνεργαστούν ακόμη και με την Κεντροαριστερά και να ενώσουν τους Έλληνες».

Επίθεση στον εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ

Για τα αναδρομικά των ένστολων είπε ότι τα δικαιούνται και ήταν δίκαιο να τα πάρουν, καθώς υπάρχουν σε ρευστό πλέον τα απαιτούμενα κονδύλια. Για την παραχώρηση 21 στρεμμάτων του ΥΕΘΑ στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να γίνει νέο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υποστήριξε ότι πρόκειται για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης προκειμένου, αν υπάρχουν ανάλογα αιτήματα, να ικανοποιηθούν. Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, κατηγορώντας τον ότι «λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει την εταιρεία και να απολυθούν οι εργαζόμενοι». Υποστήριξε μάλιστα ότι ο εκκαθαριστής σκόπιμα απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος. «Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ και αυτό είναι εθνική ανάγκη», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL