Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Εξηγήσεις στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα ο Π. Τατσόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξηγήσεις στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα ο Π. Τατσόπουλος

Σε βαρύ κλίμα για τον Πέτρο Τατσόπουλο συνεδριάζει σήμερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίαση στην οποία έχει προσκληθεί ο βουλευτής Β' Αθηνών να παράσχει τις εξηγήσεις του.

Η κατάσταση δεν προδιαγράφεται θετική για το βουλευτή, δεδομένων των νέων δηλώσεών του -χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής, εβδομαδιαίας εκπομπής του στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM-, με τις οποίες στοχοποίησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μάνια Μπαρσέφσκι, τη "Ρόζα" και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, για ακραίες, όπως υποστήριξε, θέσεις τους υπέρ της "17 Νοέμβρη". Το κλίμα επιδεινώθηκε μετά τη βραδινή διευκρίνιση του ίδιου του βουλευτή -στην τηλεόραση του "Σκάι" και την εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, και πάλι- ότι δεν παραιτείται από την έδρα, αλλά μόνο από την Κ.Ο.!

Αποδοκιμασία από τον Δ. Βίτσα

Έντονη και καθαρή ήταν η αποδοκιμασία από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μέσα από τη συχνότητα του Ρ/Σ του Alpha είχε στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του Π. Τατσόπουλου: "Ο σ. Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει, αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και 'λογικά' άλματα. Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία. Είναι άλλο ζήτημα ότι η ίδια η νομική επιστήμη έχει υιοθετήσει την αρχή ότι τα εγκλήματα, με πολιτικό κίνητρο συνιστούν πολιτικά εγκλήματα για τα οποία υπάρχει ειδική μεταχείριση από το ίδιο το Σύνταγμα. Για παράδειγμα, μόνο για τα πολιτικά εγκλήματα μπορεί να δοθεί αμνηστία. Ακόμα περισσότερο" -συνέχισε ο Δ. Βίτσας- "είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας. Αλίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ". Δήλωση που χαρακτηρίστηκε θετική, ιδίως από την ΑΝΑΣΑ.

Το ίδιο επικριτικά ήταν στελέχη που πήραν θέση μέσω των social media. Ενδεικτικά, ο Τάσος Κορωνάκης έγραψε: "Δεν είναι αστείο πια. Είναι πολύ σοβαρό να σε εκπροσωπεί κάποιος που μεταξύ διαφόρων γελοιοτήτων σπιλώνει ανθρώπους, στελέχη και μη, συντρόφους και μη. Το θέμα οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε αντιστοίχως".

Αλλά και ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας επίσης, ζήτησε: "H ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη Βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως, τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα".

Επίσης, το μέλος της Κ.Ε. Κώστας Μαρματάκης, συνδέοντας τις δηλώσεις Τατσόπουλου με την ανακοίνωση της Ν.Δ., παρατήρησε: "Επιτέλους! Κάποιος είπε την αλήθεια για το κόμμα-φωλιά τρομοκρατών! Ευχαριστούμε Πέτρο Τατσόπουλε, που ΣΗΜΕΡΑ άνοιξες τα μάτια του Ελληνικού Λαού! Να σε χαιρόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Κι εμείς που σε καταγγέλλαμε τόσο καιρό κι οι άλλοι...".

Η απάντηση Τατσόπουλου

Πάντως, ο Πέτρος Τατσόπουλος επέλεξε να απαντήσει όχι σε κάποιον από τους παραπάνω, αλλά στον γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού Ηλία Χρονόπουλο, που έγραψε για τον Π. Τατσόπουλο στο Red Notebook, ότι "είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (του κόμματος έχει αρνηθεί να είναι) και δεν δείχνει να σέβεται τον ΣΥΡΙΖΑ καθόλου. Όσο δε για τα παιχνίδια περί 'της έδρας που μου έδωσε ο λαός', είναι τουλάχιστον αστεία, γιατί ο 'λαός' ψήφισε πρώτα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή και μετά υποψήφιο".

Σε απογευματινή ανάρτηση στο facebook, ο Π. Τατσόπουλος αντέτεινε: "...Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ".

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει (στο "Σκάι") τα περί παραιτήσεως, ότι δηλαδή δεν αφήνει την έδρα, μπορεί όμως να εγκαταλείψει την Κ.Ο., με το... επιχείρημα ότι "ο βουλευτής, βάσει του Συντάγματος, είναι πρώτα υπόλογος στο Έθνος και μετά στο κόμμα".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL