Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Π. Ρήγας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για στρατηγικό σχέδιο εθνικής ασφάλειας (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για στρατηγικό σχέδιο εθνικής ασφάλειας (Ηχητικό)

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την Συμφωνία των Πρεσπών και τις τριμερείς συνεργασίες στην ΝΑ Μεσόγειο απέτρεψε τα σχέδια Ερντογάν για στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας βόρεια της Ελλάδας και πάγωσε τα αντίστοιχα νότια της Κρήτης, χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να διαμορφωθεί στρατηγικό σχέδιο εθνικής ασφάλειας την επόμενη περίοδο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ κάνουν πολλά λάθη εδώ και πάρα πολύ καιρό, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ κάνουν πολλά λάθη εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς να έχουν καμία στρατηγική, είπε ο κ. Ρήγας. Είτε με τον «κατευνασμό» είτε με το «δεν πειράζουμε τον Ερντογάν» για να λυθεί το προσφυγικό είτε με τον ρόλο του «δεδομένου» και «προβλέψιμου» συμμάχου για τις ΗΠΑ, οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα. Πρέπει να συγκληθεί -όπως ζητάμε εδώ και καιρό- Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να διαμορφωθεί στρατηγικό σχέδιο για την εθνική ασφάλεια την επόμενη περίοδο. Αυτό θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και να επιμείνει για την ενεργοποίηση του μηχανισμού κυρώσεων της ΕΕ προς την Τουρκία που πέτυχαν Τσίπρας-Αναστασιάδης το 2019.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/857584414&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Η τακτική της Τουρκίας είναι προβλέψιμη, υπογράμμισε, το θέμα είναι τι κάνεις εσύ, τόνισε ο κ. Ρήγας, σημειώνοντας ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε μεταξύ άλλων την στρατηγική της Τουρκίας για παρουσία στα Βαλκάνια και τα βόρεια ελληνικά σύνορα, όπως κάνει τώρα στα νότια με την Λιβύη. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην κυβέρνηση, όπως και με αυτά που λένε οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης. Σήμερα, ορθά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ανοίξει τους διαύλους που η ίδια είχε κλείσει με την Τουρκία. Αλλά το θέμα είναι πού καταλήγεις, όπως σημείωσε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL