Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ" ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ / "Lockdown" και στις νησιωτικές μετακινήσεις "για να αντέξει το ΕΣΥ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ" ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ / "Lockdown" και στις νησιωτικές μετακινήσεις "για να αντέξει το ΕΣΥ"

Νέο «κόκκινο» στο σκέλος των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα «άναψαν» χθες τα κυβερνητικά στελέχη. «Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια, θα γίνει κι αυτό. Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζουμε μέσα στα επόμενα δύο, τρία 24ωρα» ήταν το σήμα που εξέπεμψε ο Στέλιος Πέτσας. «Έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους» διαμήνυσε παράλληλα ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Θα υπάρχει ωστόσο «εξαίρεση για ζητήματα εργασίας αλλά και για υγειονομικούς λόγους».

Ο Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική τακτική της προαναγγελίας περαιτέρω απαγορεύσεων πριν από κάθε σαββατοκύριακο, υποστήριξε (ΣΚΑΪ) ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι έτοιμοι να δεχθούν και αυστηρότερα μέτρα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία». Προτάσσοντας δε μονομερώς την έννοια της «ατομικής ευθύνης» είπε ότι «η αυστηροποίηση θα είναι γι’ αυτούς που δεν είναι συνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν κάποιο μεγαλύτερο περιορισμό». Απέδωσε δε τις επικείμενες αποφάσεις στην προσπάθεια «να αντέξει το σύστημα Υγείας ώστε να έχει κλίνες για τους ασθενείς και να έχει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα» αποφεύγοντας να εστιάσει στα αγωνιώδη αιτήματα υγειονομικών και αντιπολίτευσης για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Αίσθηση δε προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού Ναυτιλίας ότι «από τα 110 κατοικημένα νησιά μόνο τα 9 διαθέτουν δομές Υγείας». Ο Γ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε επίσης ότι «μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού»!

Μητσοτάκης: “Καλύτερη εικόνα για τη φαρμακευτική δαπάνη"

Παράλληλα, το νέο σύστημα της «άυλης» συνταγογράφησης παρουσιάστηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιδιώκοντας ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει από την απροθυμία της κυβέρνησης να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, υποστήριξε ότι «κερδίζουν οι ίδιοι οι γιατροί διότι απελευθερώνουν χρόνο για να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά περιστατικά και αποδεσμεύονται από μια διαδικασία που είχε τα χαρακτηριστικά ρουτίνας». Στον απόηχο, παράλληλα, των προσπαθειών της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής να «κουκουλωθεί» το σκάνδαλο Novartis επισήμανε ότι «κερδίζει και το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο θα αποκτά μια ακόμα καλύτερη εικόνα για την έκταση της φαρμακευτικής δαπάνης, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συνταγογράφηση και για τις πιθανές εξοικονομήσεις που μπορούν να γίνουν και στο πλαίσιο αυτό»!

Στα χνάρια της Προέδρου της Δημοκρατίας η Μπακογιάννη...

Το «υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που επικράτησε» προχθές στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης εξήρε μέσω Τwitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ακόμα και υπό εξαιρετικές συνθήκες, η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία λειτουργεί απρόσκοπτα, διαθέτει γερές βάσεις, τρέφεται από τον διάλογο, την επιχειρηματολογία και την αντίθετη άποψη» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η ηγετική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια του πρωθυπουργού να οξύνει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε (Αlpha) ότι «το σημαντικό είναι ότι φάνηκε πως όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν υπεύθυνα και σοβαρά μεταξύ τους στα δύσκολα. Οι τοποθετήσεις ανέδειξαν αφενός το μέγεθος του προβλήματος και αφετέρου την ευρύτερη συμφωνία που υπάρχει για τον τρόπο που χειρίστηκε η Ελλάδα το πρόβλημα. Είναι ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL