Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Γεννηματά: Ας κάνουν την αυτοκριτική τους αυτοί που έως χθες επιχειρούσαν την απαξίωση του ΕΣΥ

"Το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι μια αόριστη διακήρυξη"

Χωρίς να εγκαταλείπει τη διάθεση στήριξης της “εθνικής προσπάθειας” εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, όπως είπε και στον πρωθυπουργό ότι θα κάνει, η Φ. Γεννηματά ανεβάζει ένα “κλικ” την κριτική της στην κυβέρνηση, καθώς όσο περνούν οι μέρες διακρίνει τα κενά και τις ελλείψεις στα μέτρα που λαμβάνει.

Από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της και η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του επαγγέλματος βαρέων και ανθυγιεινών και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, και καταβολή έκτακτου ειδικού επιδόματος.

Σε αυτό το πλαίσιο άφησε σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση: “Την ώρα όμως που λέμε ότι 'έχουμε πόλεμο' οφείλουμε να στηρίξουμε στην πράξη τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους του που σηκώνουν όλο το βάρος”.

Τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας “αποτελεί τη ναυαρχίδα στον αγώνα για τη δημόσια υγεία" και η στήριξή του “δεν μπορεί να είναι μια αόριστη διακήρυξη” καλώντας να κάνουν την αυτοκριτική τους “αυτοί που έως χθες επιχειρούσαν την απαξίωσή του, ομνύοντας υπέρ της αγοράς και στηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα".

Η Φ. Γεννηματά ανέφερε ότι “χρειαζόμαστε οικονομία πολέμου, γιατί οι επιπτώσεις θα παραμείνουν και μετά την κρίση από τον κορωνοϊό”, ενώ χαρακτήρισε “σημαντικό βήμα”, ωστόσο “ανεπαρκή” τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, αν και χαρακτήρισε θετική την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ελληνικών ομολόγων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιπόλαια έσπευσε να πανηγυρίσει για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup και ότι δεν προσπάθησε να διεκδικήσει μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η χώρα μόνη της να βγει από τον Αρμαγεδδώνα.

Κατρίνης: Ακριβός στα πίτουρα, φθηνός στο αλεύρι ο Γεωργιάδης

Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μιχ. Κατρίνης υποδεχόταν την απόφαση Γεωργιάδη για αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών με το σχόλιο “ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι”. Διότι, όπως σχολίασε, “ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι προτίθεται να κάνει για τους αδύναμους δανειολήπτες, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (funds) για να ρυθμίσουν τα δάνεια, ώστε να μην οδηγηθούν οι δανειολήπτες σε αδιέξοδο και τα δάνεια σε κοκκίνισμα".

Επιπλέον ο υπουργός “δεν μας είπε τι θα κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, στο αποκορύφωμα δηλαδή της κρίσης λόγω της πανδημίας".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις