Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τροπολογία Θεοδωρικάκου: Αύξηση του ελάχιστου χρόνου διαμονής για πολιτογράφηση των προσφύγων

Τροπολογία για την αύξηση του ελάχιστου χρόνου διαμονής στη χώρα στα επτά χρόνια προκειμένου να πολιτογραφηθούν οι πρόσφυγες αναμένεται να καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που ξεκίνησε να συζητείται χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

«Σήμερα ισχύει ότι αυτός που έχει μπει στη χώρα και παράνομως, αλλά παίρνει το καθεστώς του πρόσφυγα, έχει τη δυνατότητα μέσα σε τρία χρόνια να γίνει Έλληνας, ενώ εάν έχει μπει νομίμως μέσα στη χώρα, αυτό έχει προϋπόθεση τα επτά χρόνια» υποστήριξε ο Τ. Θεοδωρικάκος και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι «παράλογο» και πρέπει να καταργηθεί.

Επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ για τις αναπτυξιακές εταιρείες των δήμων

Παράλληλα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, καθώς ουσιαστικά επανιδρύει τις αναπτυξιακές εταιρείες των δήμων. Ο Χρ. Σπίρτζης επικαλέστηκε την αρνητική εμπειρία της λειτουργίας των αναπτυξιακών εταιρειών των δήμων κατά το παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά νομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τις διατάξεις για τη λειτουργία των νέων αυτών δομών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις