Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ε.Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση συνεχίζει την εξαργύρωση πολιτικών γραμματίων προς τους φίλους της και στην Παιδεία

Eurokinissi

«Η κα Κεραμέως δεν γνωρίζει πόσο είναι το ΑΕΠ για την Παιδεία, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Μένετε μετεξεταστέα στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, κα υπουργέ», τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ν/σ  που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή η ΝΔ για την Παιδεία θέτει ως στρατηγικό στόχο -διατείνονται οι εισηγητές/τριες του- την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας. Υπονοούν ωστόσο όχι μόνο την υποβάθμιση των ΑΕΙ αλλά  και την περαιτέρω συρρίκνωσή τους», σημειώνει η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η ίδια, πρόσθεσε ότι «υπονοούν, γιατί δεν τολμούν ευθέως να το διατυπώσουν, την απαξίωση των δημόσιων Πανεπιστημίων, τις γενναίες διευκολύνσεις σε Κολεγιάρχες και την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για  δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, πριμοδοτώντας την αναγνώριση και θεσμική ισοδυναμία κολλεγίων με τα ελληνικά πανεπιστήμια». 

«Γνωρίζουμε την πρόθεση της κυβέρνησης, απ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, να χαρίσει τα δημόσια κεκτημένα κοινωνικά αγαθά στους ιδιώτες, η Παιδεία δεν μπορούσε να μείνει εκτός» σημείωσε η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, η Ε.Αγαθοπούλου σημειώνει ότι «η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει πόσο είναι το ΑΕΠ για την Παιδεία, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Μένετε μετεξεταστέα στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, κα υπουργέ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις