Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Τη λογική εξυπηρετήσεων στηλίτευσε ο Αλ. Τσίπρας: / Τη λογική εξυπηρετήσεων στηλίτευσε ο Αλ. Τσίπρας: Σχέδιο νόμου "Ωραίο μου πλυντήριο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη λογική εξυπηρετήσεων στηλίτευσε ο Αλ. Τσίπρας: / Τη λογική εξυπηρετήσεων στηλίτευσε ο Αλ. Τσίπρας: Σχέδιο νόμου "Ωραίο μου πλυντήριο"

Για ένα νομοσχέδιο εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών καθ' υπαγόρευση του ΣΕΒ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. "Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το 'Ωραίο μου πλυντήριο'. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών" είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τη απουσία του πρωθυπουργού, που προτίμησε να απέχει από την υπεράσπιση των ρουσφετιών, μα κυρίως του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιαδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη σε ένα κορυφαίο για την κυβέρνηση νομοσχέδιο περιορίστηκε σε ένα βίντεο στα social media και ένα tweet, την ώρα μάλιστα που μιλούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι 100 μέρες τελείωσαν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Από εμάς τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τελείωσε και η ασυλία" ήταν η αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Τσίπρα, που δεσμεύτηκε: "απέναντι στη νέα εργασιακή λαίλαπα, απέναντι στο νέο αστυνομικό κράτος, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος".

Ντελίβερι στο αφεντικό...

"Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες" είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση για "νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ".

Αναφέρθηκε δε σε συγκεκριμένα παραδείγματα: "Θεωρείτε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και τα ντελίβερι είναι τόσο βασικές για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν αναπτυξιακό νόμο" είπε και τόνισε: "Εσείς εδώ δεν νομοθετείτε για το ντελίβερι. Εσείς κάνετε οι ίδιοι ντελίβερι στο μεγάλο αφεντικό" εξηγώντας πως το πρακτορείο διανομής Άργος, συμφερόντων Μαρινάκη, "έχει ενταχθεί στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών".

Για το χατίρι των εξορύξεων χρυσού

"Εντάσσετε στους προς επιδότηση κλάδους τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές -και για τη συνδρομητική τηλεόραση. Και πότε έγινε αυτή η προσθήκη; Όταν φάνηκε ότι ‘κλείνει’ η συμφωνία τραπεζών - Alter Ego για την εξαγορά της Forthnet / Nova από τον όμιλο Μαρινάκη" πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας: "Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο". Μίλησε ακόμα για την πρόβλεψη επιδότησης των εξορύξεων, "προφανώς για να ευνοήσετε την επέκταση της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χρυσό στη Χαλκιδική, να πάει και στη Θράκη παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας".

Δώρα στους φίλους των ΜΜΕ

Μίλησε ακόμα για τις εξυπηρετήσεις στους καναλάρχες. "Καταργείτε την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Να μην ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Και ποιος βάζει λεφτά και πού τα βρίσκει" είπε και αναφέρθηκε στην τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την κρατική ενίσχυση των έντυπων ΜΜΕ, που προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι θα έπρεπε να μην έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. "Και αυτή τη λογική προϋπόθεση την καταργείτε".

Αναφέρθηκε στο "σκάνδαλο με τα κινέζικα POS για την απόδοση χρυσής Visa, που προκάλεσε τη παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος". "Με τι αντίτιμο το διευθετείτε σήμερα; Νομοθετώντας με αναδρομική ισχύ δύο χρόνων, ακριβώς για να το περιλαμβάνει;" υπογράμμισε.

Αντεργατικό νομοσχέδιο

Τόνισε ακόμα ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει κρυμμένο ένα άλλο νομοσχέδιο "σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά. "Ένα νομοσχέδιο - νοσταλγός του ΔΝΤ" είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωράει στην πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων "για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ".

"Με αυτό το νομοσχέδιο στέλνετε και τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον... εργασιακό παράδεισο του δεύτερου Μνημονίου" σημείωσε. Αντικρούοντας το επιχείρημα ότι αυτές οι ρυθμίσεις οδηγούν στην ανάπτυξη, μίλησε για ανοησίες υπενθυμίζοντας ότι αυτή η λογική έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα με τα Μνημόνια, και απέτυχε. "Η διαστροφή ότι μπορείτε, μειώνοντας τους μισθούς, να φέρετε ανάπτυξη είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας" είπε.

Επισήμανε ακόμη τα τρία αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης: ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο, ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα επικαλέστηκε την Τράπεζα της Ελλάδος: "Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις". "Δικός σας φίλος δεν είναι, κύριοι της Ν.Δ., ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του. Να τον χαίρεστε".

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ NOVARTIS

"Πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι"

"Θα αποδειχθεί η συνωμοσία σας για να κουκουλώσετε το σκάνδαλο" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προειδοποιώντας τη Ν.Δ. να μην τολμήσει να εξαιρέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον "Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής και της κυβέρνησης". "Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον - άρον... Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά, θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι και, αντί στο τέλος να αποδειχθεί η σκευωρία, θα αποδειχθεί η συνωμοσία σας για να κουκουλώσετε το σκάνδαλο" είπε με αφορμή την αποκάλυψη που φέρει τον Γ. Στουρνάρα να απειλεί και να εκβιάζει τον, τότε προστατευόμενο μάρτυρα, Μανιαδάκη.

Απευθυνόμενος σε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έθεσε τα εξής ερωτήματα: Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; "Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη;". Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον Γ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να "τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς Διαφθοράς"; "Μην τολμήσετε να εξουδετερώσετε την Προανακριτική. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους" υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL