Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στη Μόρια, Αρβανίτης, Ψυχογιός, Μπουρνούς

«Ενημερωθήκαμε από τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για ανθρώπινη ζωή στη μικρή πολιτεία με τις14.000 ξεριζωμένες ψυχές»

Επίσκεψη στο ΚΥΤ της Μόριας πραγματοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μαζί με τον Ισπανό ευρωβουλευτή των Podemos Miguel Urbán Crespo. Το παρών δίνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Ψυχογιός.

Περπατώντας στη δομή, είδαν από πρώτο χέρι την τραγωδία που συντελείται. Στη Μόρια αυτή τη στιγμή βρίσκονται 14.001 πρόσφυγες· αριθμός-ρεκόρ για ένα κέντρο φιλοξενίας με χωρητικότητα 3000 ατόμων. 7.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός camp, σε σκηνές. Το 42% των καταγεγραμμένων προσφύγων είναι παιδιά 7-12 ετών, ενώ στον χώρο βρίσκονται 1060 ασυνόδευτα -οι προβλεπόμενες θέσεις ασυνόδευτων σε όλη την Ελλάδα είναι περί τις 1100.

Μιλώντας με τους υπεύθυνους, οι ευρωβουλευτές πληροφορήθηκαν για την επισφάλεια και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν λόγω των αυξημένων ροών. Η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποσυντονίσει πλήρως τις δομές και δυσχεραίνει την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν βοήθεια για την αποσυμπίεση της δομής και τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Οι ευρωβουλευτές κατέγραψαν την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα βιώματά τους στην ευρωομάδα της Αριστεράς και την επιτροπή της LIBE και να ασκήσουν πίεση στο Ε/Κ για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση του προσφυγικού.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τάξις και Ασφάλεια

Από την επιχείρηση που έκαναν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, πληθαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς σε ένα ντελίριο φανατισμού να επιδίδονται σε πράξεις αναίτιας βίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο