Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπαλάφας: Η πολιτική της Ν.Δ. είναι μία ενδιαφέρουσα σύνθεση οικειοποίησης και κατάργησης θετικών μέτρων

Eurokinissi

"Η κριτική μας είναι έντονη, απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν εξήγγειλε ούτε ένα μέτρο για την μεσαία τάξη, όταν προεκλογικά μας σφυροκοπούσε γι΄ αυτό, ενώ ταυτόχρονα ισοπεδώνει πολλά. Γι΄ αυτό μιλάμε και για ολετήρα"

«Δεν ξέρω αν οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη έχουν πείσει τον ευρύτερο κόσμο, είναι σίγουρο όμως, ότι δεν έχουν πείσει καν τους δικούς του. Απόδειξη μία από τις εφημερίδες του φιλοκυβερνητικού μπλοκ, η «Δημοκρατία», που την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε με τον απαξιωτικό τίτλο “Ζήσε Μάη μου…”. Τόνισε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στο «onechannel».

"Σχεδόν όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, την επομένη της ΔΕΘ, δεν ήταν διθυραμβικές. Και είναι λογικό, γιατί αυτό που είδε και άκουσεο κόσμος της ΝΔ ήταν μία τεράστια απογοήτευση και μία τεράστια κωλοτούμπα σε σχέση με τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Η επισημοποίηση της αλλαγής της θέσης της ΝΔ έρχεται, επί προσθέτως, μέσα από τις δηλώσεις του κ. Δένδια για πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και της κα. Μπακογιάννη, σήμερα, η οποία δηλώνει ότι θα την τιμήσουνε. Συζητάμε, δηλαδή, για την συμφωνία που μέχρι τις εκλογές την χαρακτήριζαν προδοτική και ανθελληνική. Την συμφωνία που καθιερώνει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Υπάρχει, έστω και ένας Έλληνας, που να μην συμφωνεί ότι αυτή είναι μία τεράστια κωλοτούμπα;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε "το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το προσφυγικό. Ακόμα και στο οικονομικό πεδίο, όμως, οι διαφορές με τις προεκλογικές εξαγγελίες είναι ουσιαστικές. Δεν ακούσαμε κουβέντα για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής του φόρου, κλπ. Πού είναι όλες αυτές οι εξαγγελίες; Πού είναι τα μέτρα για τη μεσαία τάξη; Πλήρης ασυνέπεια. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες για έντονα επεκτατική πολιτική, γι΄ αυτό, εμείς, πάντα σαν κυβέρνηση κοστολογούσαμε απόλυτα το κάθε μέτρο και, γι’ αυτό, ότι είχε εξαγγελθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ το 2018, υλοποιήθηκε.»

 

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «η κριτική μας απέναντι στη πολιτική της ΝΔ στοχεύει και στην οικειοποίηση δρομολογημένων ή ψηφισμένων μέτρων της διακυβέρνησής μας, αλλά και στην εφαρμογή, εκ μέρους τους, μίας πολιτικής “ολετήρα”. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι όταν ήρθαμε εμείς στη κυβέρνηση βρήκαμε άδεια ταμεία και “παλεύαμε” να πληρώσουμε μισθούς. Η Ν.Δ. αντιθέτως, βρήκε γεμάτα ταμεία και παρόλα αυτά, οικειοποιούμενη δικά μας μέτρα, τα επεκτείνει υπέρ των λίγων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επέκταση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και σε ιδιοκτήτες με περιουσία του 1.000.000 ευρώ. Είχαμε προτείνει η διαφορά αυτή να δοθεί σε κατοίκους μικρών νησιών ή να γίνει μεγαλύτερη έκπτωση σε περιουσίες μέχρι 500.000 ευρώ.

Η κριτική μας είναι έντονη, απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν εξήγγειλε ούτε ένα μέτρο για την μεσαία τάξη, όταν προεκλογικά μας σφυροκοπούσε γι΄ αυτό, ενώ ταυτόχρονα ισοπεδώνει πολλά. Γι΄ αυτό μιλάμε και για ολετήρα. Η πολιτική της Ν.Δ. είναι μία ενδιαφέρουσα σύνθεση οικειοποίησης και κατάργησης θετικών μέτρων".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις