Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Καραμεσίνη: Φέραμε ακόμη χαμηλότερα την ανεργία με πρώτο πυλώνα την βιομηχανία

«Έχουμε 75.000 παραπάνω θέσεις εργασίας που προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018», είπε η κ. Καραμεσίνη, τονίζοντας ότι η δημιουργία τους οφείλεται στον ιδιωτικό τομέα (Ηχητικό)

Από τις 75.000 νέες θέσεις εργασίας του Απριλίου, το 25% αφορά μεταποίηση/μεταφορές/αποθηκεύσεις, δηλαδή την βιομηχανία, που είναι πλέον ισχυρότερος πυλώνας από τον τουρισμό, που εισέφερε 22%, ποσό αντίστοιχο με την εκπαίδευση, είπε η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Επιστημονικοί κλάδοι και τεχνικά επαγγέλματα εισέφεραν ένα 13% των νέων θέσεων, όπως προσέθεσε.


Σχολιάζοντας την νέα υποχώρηση της ανεργίας τον περασμένο Απρίλιο στο 17,6%, από 19,8% τον ίδιο μήνα του 2018, η κ. Καραμεσίνη υπογράμμισε ότι επιταχύνθηκε περαιτέρω ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας με πάνω από 2 μονάδες ετησίως.

«Έχουμε 75.000 παραπάνω θέσεις εργασίας που προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018», είπε η κ. Καραμεσίνη, τονίζοντας ότι η δημιουργία τους οφείλεται στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα:

  •     25% περίπου στην μεταποίηση και τις μεταφορές/αποθηκεύσεις
  •     22% στον τουρισμό (καταλύματα και εστίαση)
  •     22% ακόμη πήγε στην ιδιωτική εκπαίδευση
  •     13% περίπου σε επιστημονικούς κλάδους και τεχνικά επαγγέλματα

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η δυναμική της βιομηχανίας είναι τέτοια ώστε παρήγαγε περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από τον τουρισμό, όπως σημείωσε.

Υπάρχουν λοιπόν, όπως τόνισε, τρεις πόλοι αύξησης της απασχόλησης, ο τουρισμός, η μεταποίηση/μεταφορές/αποθηκεύσεις, επιστημονικές/επαγγελματικές/τεχνικές δραστηριότητες, καθώς και η εκπαίδευση, επίσης πολύ σημαντικός τομέας που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.

Η ΕΡΓΑΝΗ, θύμισε η ίδια, έχει αντίστοιχα καταγράψει ότι το πρώτο εξάμηνο φέτος οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 300.000 σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

«Έχουμε μία ανοδική πορεία της μισθωτής απασχόλησης αλλά και της αυτοαπασχόλησης» και πλέον «πάμε για το 17% … είναι σχεδόν δέκα πλέον οι ποσοστιαίες μονάδες μείωσης της ανεργίας κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο