Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απεργοί ΕΟΠΥΥ: Αυθόρμητη πορεία προς τη Βουλή (Συνεχής ενημέρωση)

Αυθόρμητη πορεία προς τη βουλή πραγματοποιούν τώρα οι απεργοί γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, μετά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών που πραγματοποίησαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Αυθόρμητη πορεία προς τη βουλή πραγματοποιούν οι απεργοί γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, μετά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών που πραγματοποίησαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Με μαύρες σημαίες και πανό εκατοντάδες απεργοί γιατροί, νοσηλευτικοί και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ από όλη την Ελλάδα έδωσαν ένα μήνυμα στον υπουργό Υγείας: "Πούλα τα βιβλία και όχι την Υγεία". Οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, δεν δέχθηκαν να συναντηθούν με τους παράγοντες του υπουργείου δεδομένης της "παραδοσιακής" απουσίας του υπουργού.

Τη συγκέντρωση των απεργών του ΕΟΠΥΥ χαιρέτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ έστειλαν μήνυμα κοινών αγωγών.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ από την Αττική υποδέχθηκαν τους συναδέλφους τους από την ελληνική περιφέρεια, όπως από την Θράκη, τη Δυτική Ελλάδα και αλλού. 

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι ομιλίες, ενώ η οδός Αριστοτέλους παραμένει κλειστή. 

Μ. Γασπαράκης

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις