Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.3°C19.6°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.6°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.4°C
3 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.1°C
1 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 94%
Κορωνοϊός / Κάτι δεν πήγε καλά στη Ροδόπη και την Ξάνθη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κάτι δεν πήγε καλά στη Ροδόπη και την Ξάνθη

Ροδόπη

Από χθες οι κάτοικοι του μειονοτικού χωριού του Αγιάσματος υποχρεούνται να παραμένουν εντός των κατοικιών τους, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση από και προς τον οικισμό. Η δημοτική αρχή ανέλαβε την τροφοδοσία τους σε φάρμακα και τρόφιμα, ενώ τα πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα των προηγούμενων ημερών τους επιβάλλουν και κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σε περίοδο ύφεσης της πανδημίας.

Αυτό όμως φαίνεται να ανησυχεί μόνο τους κατοίκους, αφού για την κυβέρνηση «όλα έγιναν σωστά» και φταίνε οι πολίτες που συνωστίζονται.

Ξάνθη

Στον Εχίνο των 2.500 κατοίκων επίσης ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για δεύτερη φορά, με τους κατοίκους να θρηνούν επιπλέον τρία θύματα από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες. Στο χωριό του Δήμου Μύκης, που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα, καταγράφεται αναζωπύρωση της πανδημίας, όμως κι εδώ κάτι δεν πήγε καλά.

Κατά τους κατοίκους θα έπρεπε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή τους, -που βρίσκεται στα «κόκκινα» από την πρώτη στιγμή της πανδημίας- να είναι ιδιαίτερα μαζικοί και συχνοί.

Για τους κυβερνώντες, όμως, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις μετά την άρση του «λοκντάουν», φταίνε οι κάτοικοι, που δεν τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ για το κομμάτι της μη μουσουλμανικής τοπικής κοινότητας φταίει το ραμαζάνι.

Έτσι ένας υφέρπων ρατσισμός ξανάρχισε να κυκλοφορεί, αφού διάφοροι «καλοί χριστιανοί» και «καλοί πατριώτες» μιλάνε για τους «άτακτους μουσουλμάνους» που δεν τηρούν τους κανόνες ασφάλειας, κάτι που είπε και ο Ν. Σύψας του ΕΟΔΥ, και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και κυρίως "δυσφημούν" τον νομό τους τώρα που περιμένει τους τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των τριών τελευταίων θυμάτων, η Ξάνθη, από την αρχή της πανδημίας, μετρά 14 θανάτους και 170 κρούσματα. Πάντως, ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση εκτεταμένων ελέγχων στους ορεινούς οικισμούς, κάτι που, αν είχε γίνει νωρίτερα, ίσως να μην φθάναμε στη νέα έξαρση

Μαρούλα Πλήκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL