Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας (Video)

Παρότι έχει μπει Νοέμβρης και η σχολική χρονιά κλείνει 2 μήνες, χιλιάδες παραμένουν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Σε πάρα πολλά μάλιστα δυσκολεύονται να βγάλουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το επιτελικό κράτος ξεδίπλωσε τις αδυναμίες του και στην παιδεία

Ο χάρτης με τις περιοχές όπου καταγράφονται τα κενά σε καθηγητές στα σχολεία ολόκληρης της χώρας παρουσιάστηκε σε πρωινή εκπομπή του Open TV και σύμφωνα με τα στοιχεία οι ελλείψεις καθηγητών ξεπερνούν τις 2.500.

 

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι:

Η Αττική, όπου τα κενά είναι 800. Μόνο στην Α' Αθήνας υπάρχουν 150-200 κενά

το Ηράκλειο Κρήτης με 140 κενά

οι Κυκλάδες με 95 κενά

ο Έβρος με 45 κενά

τα Δωδεκάνησα με 40 κενά

 

Οι ειδικότητες με τα μεγαλύτερα κενά είναι:

Μαθηματικοί
Φυσικοί
Φιλόλογοι
Βιολόγοι
Θεολόγοι

Η υφυπουργός Παιδείας, Μαρία Ζαχαράκη απάντησε την Δευτέρα σε σχετική ερώτηση στη Βουλή αναφέροντας ότι «μέχρι και την Τετάρτη θα έχει γίνει η επόμενη μεγάλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Θα χρησιμοποιήσουμε κι άδειες άνευ αποδοχών, τις οποίες λάβαμε νωρίτερα φέτος και με την απαραίτητη αναγωγή μπορούμε να καλύψουμε τα κενά σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ειδική αγωγή, γενική, επαγγελματική».

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε δέσμευση για τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση, η Σ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για ανάγκη καταγραφής των «πραγματικών κενών» και ισχυρίστηκε ότι οι ανάγκες καταγράφονται αφού πρώτα έχει γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού, δηλαδή αφού έχει διαπιστωθεί ότι όλοι οι υπηρετούντες καθηγητές καλύπτουν το ωράριό τους.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο