Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παράνομη τοποθέτηση Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων από την υπουργό Παιδείας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Την παράνομη τοποθέτηση Συντονιστών Εκπαίδευσης (ΣΕΠ) για την εκπαίδευση των προσφύγων στη χώρα μας καταγγέλλουν ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί. Σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσαν στη Βουλή δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις από τη Νίκη Κεραμέως για την ανατροπή της κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών που προέκυψε με βάση τον νόμο, επιλέγοντας ακόμα και άτομα που δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η σχετική απόφαση της υπουργού που υπογράφτηκε στις 7.8.2019 με Αρ. Πρωτ. 126272/07.08.2019 παρακάμπτει την κατάταξη όσων δήλωσαν ενδιαφέρον γι’ αυτές τις θέσεις, ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία απάντηση στις ενστάσεις που κατατέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς που με βάση την αξιολόγηση των προσόντων τους θα έπρεπε να έχουν οριστεί συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος για την επιλογή συντονιστών εκπαίδευσης προσφύγων είναι τα εξής και μάλιστα με την ακόλουθη ιεράρχηση:

α) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε Διαπολιτισμικά Σχολεία, τάξεις υποδοχής, φροντιστηριακά τμήματα, τμήματα ελληνικής γλώσσας του εξωτερικού και άλλες αντισταθμιστικές δομές, β) προϋπηρεσία σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων σε Κέντρα Φιλοξενίας, γ) μεταπτυχιακές σπουδές (Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών / Διδακτορικό) σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, δ) εθελοντική συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες εντός και εκτός οργανωμένου εκπαιδευτικού πλαισίου. Επιπλέον, ορίζεται ότι «σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ένα τουλάχιστον από τα ως άνω προσόντα, επιλέγονται σε θέση ΣΕΠ μόνιμοι εκπαιδευτικοί μετά από αίτησή τους».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν επίσης την υπουργό αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ και να ανακαλέσει τις αποσπάσεις των ΣΕΠ και να προχωρήσει σε νέες αποσπάσεις που θα είναι σύμφωνες με την αξιολογική σειρά των υποψηφίων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο