Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Συνάντηση του Δ.Βίτσα με πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση του Δ.Βίτσα με πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Προσπάθειες για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες που έφυγαν με τις οικογένειες τους από το καμπ της Μαλακάσας σε δομές φιλοξενίας καταβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αντιπροσωπεία προσφύγων και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, εκφράζοντας τα αιτήματά τους και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυσή τους.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο ΑΜΠΕ, «σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός άκουσε τα αιτήματά τους. Υπάρχει μέριμνα για την τακτοποίηση των οικογενειών των προσφύγων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω! Σπίτια, σχολεία μέσα στις πόλεις».

Σημειώνεται, ότι περίπου 30 οικογένειες προσφύγων αποχώρησαν από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα μετά τη δολοφονία Σύρου πρόσφυγα, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ μεταναστών που διαμένουν εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL