Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Σε χέρια ιδιώτη ο καθαρισμός του Δήμου Θερμαϊκού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε χέρια ιδιώτη ο καθαρισμός του Δήμου Θερμαϊκού

Θιασώτης της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών αποδεικνύεται ο Δήμος Θερμαϊκού, η «γαλάζια» διοίκηση του οποίου, αν και ο νόμος Σκουρλέτη δίνει τη δυνατότητα να οργανώσει και να στελεχώσει το έργο της καθαριότητας, προτιμά να το παραχωρεί σε ιδιώτη έναντι ενός ιδιαίτερα ακριβού τιμήματος.

Στην απόφαση αυτή του Δήμου Θερμαϊκού αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που χθες πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο Π. Πετρίδη, η διοίκηση του δήμου βιάζεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη για ακόμη δύο χρόνια έναντι του «ευτελούς» τιμήματος των 3.000.000 ευρώ!

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, ένα μήνα πριν είχε φέρει προς ψήφιση το ίδιο θέμα, με ίδια μελέτη, με προϋπολογισμό 1.480.000 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε, επίσης, ότι η χθεσινή κινητοποίηση έγινε «για να δείξουμε την αντίθεση μας στο σκάνδαλο και να ακυρώσουμε και τον διαγωνισμό, δηλαδή την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών». Ο πρόεδρος του σωματείου έκανε λόγο για «υπερτιμολογημένη μελέτη» και υποστήριξε ότι το κόστος της εργολαβίας είναι πολύ μεγάλο, «πέρα από το οφθαλμοφανές να προσθέτει δύο φορές τον ΦΠΑ». Επίσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία Θερμαϊκού, μιλώντας στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «η εμπειρία των 3,5 χρόνων που η καθαριότητα έχει δοθεί στους ιδιώτες είναι κάθε άλλο παρά θετική με βουνά σκουπιδιών στους δρόμους. Η εμμονή της διοίκησης του δήμου έχει ως σημαία να παραχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες». «Αντί η διοίκηση του δήμου να φροντίσει να οργανώσει την υπηρεσία καθαριότητας, την απαξιώνει» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL