Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Στ. Κοντονής / Στ. Κοντονής: Στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής / Στ. Κοντονής: Στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία τους, τόνισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προς τιμήν του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Guido Raimondi.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά τα μέτρα για την επιτάχυνση και αύξηση της αποτελεσματικότητας της Δικαιοσύνης, έργα για τη βελτιστοποίηση των δικαστικών διαδικασιών, τον εξορθολογισμό των παραβόλων για ευχερέστερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές και την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, την ψήφιση του νέου Συμφώνου Συμβίωσης, πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων, την προώθηση της κύρωσης διεθνών συνθηκών, μεταξύ των οποίων του 15ου και την έναρξη της διαδικασίας κύρωσης του 16ου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.ά.

«Στα πολύ σοβαρά αυτά βήματα που έχουν γίνει οφείλεται και το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό οι προσφυγές πολιτών κατά της Ελλάδας ενώπιον του Δικαστηρίου» πρόσθεσε ο Στ. Κοντονής.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στην υπό επεξεργασία πρόταση Οδηγίας που κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα ρυθμίσει σημαντικές πτυχές των συμβάσεων για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου. «Για πολλούς λόγους, που δεν είναι άσχετοι και με το πώς γινόταν στο παρελθόν αντιληπτός ο ρόλος της δικαστικής λειτουργίας, ο χρόνος της οργανωτικής δομής και υποδομής των δικαστικών συστημάτων παρέμεινε εν πολλοίς ‘ασάλευτος’ ακολουθώντας τους αργούς ρυθμούς της δημόσιας γραφειοκρατίας» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι «αυτό πρέπει να αλλάξει τάχιστα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL