Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. του ΣΕΗ / Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. του ΣΕΗ: Προτεραιότητα οι συλλογικές συμβάσεις των ηθοποιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. του ΣΕΗ / Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. του ΣΕΗ: Προτεραιότητα οι συλλογικές συμβάσεις των ηθοποιών

Αέρας ανανέωσης πνέει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έφεραν στην επιφάνεια νέες δυνάμεις και πρόσωπα και ανέδειξαν συσχετισμούς που αντανακλώνται στη σύνθεση του Δ.Σ. το οποίο μόλις προχθές πραγματοποίησε την πρώτη του σύγκληση μεταξύ των 17 εκλεγμένων μελών και μέσω μυστικής ψηφοφορίας κατένειμε τις αρμοδιότητες. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς όλων των παρατάξεων, 353 για το ΣΕΗ και 484 για το ΤΑΣΕΗ, άνθρωπος που ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με το σωματείο, έχει θητεύσει σε πάρα πολλές θέσεις και χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης νέων και παλαιότερων συναδέλφων του.

Προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. οι συλλογικές συμβάσεις, καθώς, όπως εξηγεί ο Σπ. Μπιμπίλας, «δεν δεχόμαστε άλλο να δουλεύουν οι ηθοποιοί έτσι όπως δούλευαν τα χρόνια των Μνημονίων, με πρόβες αμισθί και χωρίς πρόσληψη, γιατί ο κορωνοϊός έδειξε πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν αφανείς εργαζόμενοι, γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να πάρουν κανένα επίδομα. Ακόμα και οι εργοδότες κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο, γιατί έχασαν κι εκείνοι επιδόματα επειδή δεν φαινόταν ότι είχαν προσλήψεις. Άρα είμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να πιέσουμε κράτος και εργοδότες για να έρθουμε σε μια συμφωνία. Ανοιχτά ζητήματα παραμένουν η ισοτιμία των πτυχίων και το μητρώο των ηθοποιών».

Το νέο Δ.Σ. έχει δεχθεί έως τώρα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από όλες τις πλευρές. Ήδη το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει συνάντηση πριν ακόμα τη ζητήσει το νέο Δ.Σ., όπως και η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. «Αυτό σημαίνει ένας καινούργιος αέρας, ένας καινούργιος δρόμος συνεννοήσεων» σχολιάζει ο Σπ. Μπιμπίλας και δεν κρύβει το «μεγάλο βάρος» που νιώθει ως πρόεδρος του ΣΕΗ «στην πιο δύσκολη στιγμή των ηθοποιών από τον πόλεμο και μετά, με τους ηθοποιούς να βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Νιώθω επίσης βαθύτατα συγκινημένος γιατί, μετά από 35 χρόνια που συμμετέχω σε συμβούλια από όλες τις θέσεις, αισθάνομαι μια δικαίωση ότι στο πρόσωπό μου οι ηθοποιοί στο μεγάλο σύνολό τους βρίσκουν μια ασφάλεια και σιγουριά, ότι εκφράζω την ομόνοια και τη συναδελφοσύνη του κλάδου μας. Οφείλουμε πολλά και στην παράταξη που διοικούσε τα τελευταία χρόνια, καθώς κράτησε το σωματείο και δεν το άφησε να διαλυθεί» καταλήγει.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL