Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέδωσε το κράτος δικαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέδωσε το κράτος δικαίου

Να δοθούν ως αντάλλαγμα στην Τουρκία οι «9» συλληφθέντες στη χώρα μας που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών προτείνει, χωρίς αναστολές, η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε στον πρωτοφανή ισχυρισμό πώς μία «κίνηση επιστροφής των 9 τρομοκρατών στην Τουρκία θα λειτουργούσε θετικά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ’ ομολογίαν ήταν τρομοκράτες, όταν έχεις τον ανάλογο ‘Κουφοντίνα’ της Τουρκίας στο έδαφός σου, τότε αυτόν τον στέλνεις πίσω». Οι 9 είναι προφυλακισμένοι με την κατηγορία της προετοιμασίας επίθεσης κατά του Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Αντίθετα, τόνισε, προεξοφλώντας τη διαφορετική στάση της τουρκικής Δικαιοσύνης απέναντι στους «τρομοκράτες» και «τους πραξικοπηματίες», πως η ίδια δεν θα δεχόταν ποτέ την «ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους ‘οκτώ’. Ορθώς δεν την δέχτηκε και ο κ. Τσίπρας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε η Τουρκία δεν το έθεσε»

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να την κατηγορεί ότι βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές. «Οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν, γιατί γι’ αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών». Ολοκληρώνοντας, η ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως «δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητάει πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Εξάλλου η δήλωσή της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία...».

Υπέρ σύνθετης ονομασίας

Όσον αφορά στο «Μακεδονικό», η Ντόρα Μπακογιάννη διαχώρισε με σαφήνεια τη θέση της από τη μικροκομματική  γραμμή  που  ακολουθεί η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. «Συμφωνώ με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο ‘Μακεδονία’» δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η ίδια πάντα τασσόταν «υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes με τον όρο ‘Μακεδονία’».

«Πάσα» Γεωργιάδη σε Ερντογάν

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη (στον ρ/σ «Παραπολιτικά») να «απαλλάξει» τον Τούρκο Πρόεδρο από τις ευθύνες του στην επίμαχη υπόθεση θεωρώντας ότι οι οι Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας είναι «θύματα της διένεξης Τσίπρα Ερντογάν»! «Η υπόθεση αυτή έχει πάρα πολύ μπλέξει, έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί ήταν προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα κάνανε οι Τούρκοι για να μας πιέσουν στο θέμα των 8. Αυτά τα δύο παιδιά τα αιχμάλωτα στην Τουρκία έχουν πέσει θύμα αυτής της διένεξης Τσίπρα Ερντογάν», είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπονομεύει τη χώρα» ο Γεωργιάδης

«Κύριε Μητσοτάκη, όλα καλά στη Νέα Δημοκρατία με τα ελληνοτουρκικά; Θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας;» ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το Γραφείο

Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ξεπερνά κάθε όριο αντιπολιτευτικής χυδαιότητας και υπονομεύει τη χώρα». Προσθέτει δε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «υιοθετεί ξεκάθαρα μια λογική ίσων αποστάσεων που επί της ουσίας αθωώνει την τουρκική πλευρά»!

Ν. Κοτζιάς: «Δεν θα φυλακίζαμε ποτέ χωρίς δίκη»

«Εμείς ποτέ δεν θα συλλαμβάναμε και θα φυλακίζαμε δύο Τούρκους για μήνες χωρίς δίκη» τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «FAZ» ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτει πως «η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν στην Τουρκία την ίδια σημασία που έχουν στην Ελλάδα. Αυτό μου θυμίζει συχνά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ανθρώπινη ζωή και η ελευθερία έχουν επίσης διαφορετική αξία από ό,τι σε μας. Με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ανθρώπων δεν δικαιούται κανείς να παίζει πολιτικά παιχνίδια. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Φ. Κουβέλης: «Δεν συνέδεσε»

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης με χθεσινές του δηλώσεις εξέφρασε τη λύπη του «διότι στη χθεσινή σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν υπήρξε από την πλευρά του Προέδρου της Τουρκίας του κυρίου Ερντογάν, καμία συγκεκριμένη δέσμευση, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας στελεχών». Σημείωσε πάντως ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν συνέδεσε, άμεσα τουλάχιστον, όπως έπραττε τις προηγούμενες φορές, την αποφυλάκιση και την επιστροφή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην πατρίδα με την παράδοση των 8 Τούρκων».

Κόντρα Ντ. Μπακογιάννη Π. Καμμένου

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτόξευσε και νέα πυρά κατά του Πάνου Καμμένου τονίζοντας πως «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Ακόμη και η εικόνα, με την παρουσία του στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ήταν αστεία».

Με καυστικό τρόπο μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας τόνισε «δεν απαντώ συνήθως από το εξωτερικό και ιδίως σε συνταξιούχους πολιτικούς» προσθέτοντας «της θυμίζω ότι την ίδια βάφτισε πολιτική γελοιότητα το 99% των Ελλήνων όταν έγινε πρόεδρος κόμματος». Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου συνοδεύτηκε από μία φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL