Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Υπάρχει και το Ολοκαύτωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπάρχει και το Ολοκαύτωμα

Διάφοροι υπερήφανοι ή κρυπτόμενοι ακροδεξιοί, αμοράλ και μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές, απολιτίκ κεντροαριστεροί, πάσης φύσεως μνησίκακοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένοι δημοκράτες προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να μας πείσουν ότι ναζισμός και κομμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του ολοκληρωτισμού, που βεβαίως είναι καταδικαστέος κ.λπ. κ.λπ.

Χθες η Ν.Δ. εμφανίστηκε θιγόμενη και οργισμένη επειδή η "Αυγή" στο πρωτοσέλιδό της επισήμανε ότι η εξίσωση του ναζισμού και των εγκλημάτων του με τα εγκλήματα του σταλινικού καθεστώτος και του κομμουνισμού δεν είναι απλώς ανιστόρητη, αλλά, επί της ουσίας, ξεπλένει τον ναζισμό.

Στις μέρες που διαρκεί η συζήτηση έχουν παρουσιαστεί, ένθεν κακείθεν, τα βασικά επιχειρήματα των δύο απόψεων, αλλά ένα θεμελιώδες μένει στο ημίφως, αφού δεν έχει αποκωδικοποιηθεί πλήρως. Για όσους διερωτώνται "αν γίνεται διάκριση μεταξύ δολοφόνων" ή "σε τι διαφέρουν οι εκκαθαρίσεις των ναζί απ' τις φυλετικές εξοντώσεις του Στάλιν" ή "ποια γνώμη έχει ο Τσίπρας για τον ελεύθερο κόσμο", μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι ο δυτικός πολιτικός και ο νομικός πολιτισμός, για τον οποίο τόσο κόπτονται δήθεν και κατ' επάγγελμα δημοκράτες, τοποθετεί στην κορυφή των εγκλημάτων, ακριβέστερα υπεράνω αυτών, το Ολοκαύτωμα.

Αν δεν μας απατά η μνήμη -μπορούμε να ρωτήσουμε και τους Εβραίους-, το Ολοκαύτωμα αφορά μόνο τους ναζί και αντιμετωπίζεται από το διεθνές δίκαιο και τον "ελεύθερο κόσμο" ως ειδεχθές και μοναδικό στην Ιστορία έγκλημα. Στην επόμενη εμφάνιση ο Άδ. Γεωργιάδης, οι λοιποί μετέχοντες στην τελευταία παράσταση, αλλά και όσοι καλοπροαίρετα προβληματίζονται πάνω στο θέμα καλόν είναι να το λάβουν υπ' όψιν και να δώσουν μιαν απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL