Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Αντίδραση του ΔΝΤ στη "δημιουργική ασάφεια" Σόιμπλε / Σήμερα στην "Αυγή": Πλεόνασμα κωλυσιεργίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίδραση του ΔΝΤ στη "δημιουργική ασάφεια" Σόιμπλε / Σήμερα στην "Αυγή": Πλεόνασμα κωλυσιεργίας

Αντίδραση του ΔΝΤ στη "δημιουργική ασάφεια" Σόιμπλε

* Για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου μετατέθηκαν οι αποφάσεις για το χρέος

Έλλειμμα βούλησης και αποφασιστικότητας για μια καθαρή λύση στο ελληνικό θέμα επέδειξε το Eurogroup, με πρωτεργάτη και πάλι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Παρά τη μακρά συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, στάθηκε αδύνατο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ σε αρκετές παραμέτρους του ζητήματος, που σχετίζονται είτε με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2022 είτε με τις "ωριμάνσεις" των δανείων. Οι διαφορές αφορούν πρωτίστως την απροθυμία του Σόιμπλε να προσδιορίσει επαρκώς, πιθανότατα λόγω των γερμανικών εκλογών εντός του έτους, τα μέτρα που θα καθιστούσαν το χρέος βιώσιμο. Πάντως, χαιρετίστηκε η "τεχνική συμφωνία" επί των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε το ύψος των πλεονασμάτων μέχρι το 2022 στο 3,5%.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Κλοπές Νοσοκομείων

Σπείρα χτύπησε σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία

Για οργανωμένη σπείρα, στα ίχνη της οποίας βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διάρρηξης και κλοπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα νοσοκομεία Λαμίας, Βόλου και στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. "Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών" τόνισε ο Π. Πολάκης.

Πρωτοβουλία Κοτζιά

Δομή ανάλογη του ΟΑΣΕ στην Αν. Μεσόγειο

Με στόχο τη δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην περιοχή, ο Ν. Κοτζιάς πρότεινε στη 2η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που γίνεται στη Ρόδο, την ίδρυση δομής ανάλογης με αυτή του ΟΑΣΕ. Η πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών έτυχε θερμής αποδοχής από τους προερχόμενους από 15 αραβικές και 7 ευρωπαϊκές χώρες υπουργούς Εξωτερικών και αξιωματούχους.

Πρόταση Αναστασιάδη:

Συζήτηση πρώτα για τις εγγυήσεις στο Κυπριακό

Την πρότασή του για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, όπου θα συζητηθεί πρώτα το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και, εφόσον υπάρξει κατάληξη, το εδαφικό, έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης. "Εν συνεχεία, παραμονή στη Γενεύη για όσο χρειαστεί προκειμένου να πετύχουμε όχι μόνο ουσιαστική πρόοδο, άλλα ακόμη και συνολική επίλυση του Κυπριακού" είπε.

Πρόταση για έξι κανάλια στο ΕΣΡ

Τη θέση ότι στο τηλεοπτικό φάσμα, γενικής και ειδικής στόχευσης, χωρούν έως έξι πανελλαδικά κανάλια HD υποστήριξαν οι τρεις από τους τέσσερις μηχανικούς που κατέθεσαν χθες στο ΕΣΡ. Την άποψη για 9+2 κανάλια υποστήριξε μόνο η Digea.

Σαββίδης στο Mega μέσω Πήγασου

Τραγωδία σε συναυλία

Δυνατές εκρήξεις έγιναν αργά χθες το βράδυ στο τέλος ποπ συναυλίας μέσα στο "Μάντσεστερ Αρένα". Η βρετανική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ στον χώρο της συναυλίας επικράτησε πανικός. Μέχρι την ώρα που πήγαινε η "Α" στο τυπογραφείο, δεν ήταν σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Διχασμένη η γαλλική Αριστερά

Σε λιγότερο από έναν μήνα, οι Γάλλοι πολίτες θα προσέλθουν για δεύτερη φορά στις κάλπες. Πέντε εβδομάδες μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, οι κάλπες της 11ης και 18ης Ιουνίου θα αναδείξουν τους βουλευτές που θα συγκροτήσουν τη νέα Εθνοσυνέλευση. Το αποτέλεσμα θα κρίνει εάν και κατά πόσο ο νέος Πρόεδρος θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του ή θα αναγκαστεί σε υποχωρήσεις...

του Φοίβου Τσικλιά

Ισπανία: Αλλάζουν και πάλι οι ισορροπίες στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Τα πάνω κάτω έφεραν τα μέλη του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανατρέποντας με την ψήφο τους το εσωκομματικό πραξικόπημα του καλοκαιριού. Έτσι, ο Πέδρο Σάντσεθ επιστρέφει στα ηνία του κόμματος, συντονίζοντας ήδη τις κινήσεις του με το Podemos για την αποκαθήλωση της δεξιάς κυβέρνησης Ραχόι.

Ντ. Τραμπ: "Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά"

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε από το Ισραήλ νέα επίθεση κατά του Ιράν, που, όπως υποσχέθηκε, "δεν θα αποκτήσει ποτέ" πυρηνικά όπλα. “Η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή της Τεχεράνης”, διεμήνυσε, από την πλευρά του, ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL