Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Οι αθλιότητες του Χρυσοχοΐδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αθλιότητες του Χρυσοχοΐδη

Του Σχολαστικού

Μέσα σε όλα τα άλλα που συνέβησαν στην πορεία της προηγούμενης Πέμπτης είναι και το αδιανόητο με τον αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για «παράνομη απελευθέρωση συλληφθέντος».

Το γεγονός είναι ήδη γνωστό: Στη διάρκεια μίας από τις επιθέσεις που έκαναν τα μηχανοκίνητα ΜΑΤ εναντίον των συγκεντρωμένων, ένας αστυνομικός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Γκόγκογλου.

Ο αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη μέση σε στυλ "μη, ρε συνάδελφε, δεν είναι σωστό τον άνθρωπο". Και ο άλλος έκανε πίσω.

Αυτό λοιπόν πέρασε στα ΜΜΕ ως «αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε κουκουλοφόρο μπαχαλάκια τον οποίο είχε συλλάβει η αστυνομία».

Πράγμα που περιέχει τουλάχιστον τέσσερα ψέματα. Διότι δεν ήταν ούτε κουκουλοφόρος, ούτε μπαχαλάκιας, ούτε η αστυνομία τον είχε συλλάβει, ούτε ο αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ τον απελευθέρωσε.

Υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς αυτό που γράφουμε στην αρχή. Αλλά τα κανάλια έκαναν ότι δεν το είδαν ή ότι δεν καταλαβαίνουν.

Φυσικά, δεν υπήρξε δημοσιογράφος να πει "καθίστε, ρε παιδιά, εγώ στο βίντεο βλέπω άλλα". Είναι πολλά τα λεφτά της λίστας Πέτσα.

Μόνο όταν παίζει άμυνα η κυβέρνηση αμφισβητούν τα πάντα και ζητάνε τεκμηριωμένα στοιχεία. Είναι γνωστό αυτό.

Ο ίδιος ο Γκόγκογλου βγήκε και αυτός από την πρώτη στιγμή επώνυμα και είπε τι είχε γίνει. Αλλά ούτε και αυτό θεωρήθηκε στοιχείο προς συζήτηση.

Τα κανάλια έστησαν την ιστορία. Οι ειδικοί φρουροί έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τον αποτροπιασμό τους «για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας να απέτρεψε χειροδικώντας τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Τον αποτροπιασμό τους για γεγονός που φέρεται. Μάλιστα.

Απέτρεψε σύλληψη, χειροδικώντας, κουκουλοφόρου, που πριν είχε επιτεθεί. Όλα αυτά. Αλλά για γεγονός που φέρεται.

Ο πολιτικός σαλτιμπάγκος που λέγεται Χρυσοχοΐδης έτρεξε αμέσως στα κανάλια να πει ότι «από την ενημέρωση που είχε, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στου ΣΥΡΙΖΑ».

Και ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο Σώμα» και ότι «είναι λυπηρό πώς κάποιοι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται την αποστολή τους».

Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκανε μήνυση στον αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυση που υποστηρίζεται, προφανώς, από άφθονους μάρτυρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Τα ξέρουμε και από τη δεκαετία του '50 αυτά.

Και η εισαγγελέας κίνησε τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ο άνθρωπος πήγε το Σάββατο στη ΓΑΔΑ, έμεινε εκεί το βράδυ και την άλλη μέρα πήγε στην εισαγγελέα που τον παρέπεμψε σε δίκη.

Από τη στιγμή που κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου, ο Χρυσοχοΐδης κρύφτηκε. Επί ώρες δεν έβγαινε στα τηλέφωνα. Και όταν αναγκάστηκε να βγει, έβαλε βέτο ότι δεν δέχεται τριμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δέχεται να δει μόνο τον Σκουρλέτη.

Καμία έκπληξη. Είναι ο γνωστός Χρυσοχοΐδης, που ξέρουμε και από την υπόθεση Ινδαρέ.

Ποια είναι τα εξοργιστικά στοιχεία όλης αυτής της ιστορίας.

Πρώτον ότι, ενώ όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει τίποτα, κάνουν σαν να υπάρχει. Για να υποστηριχτεί το αφήγημα ότι οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνουν κουκουλοφόρους.

Δεύτερον, ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί βλέπουν προσεκτικά τα βίντεο, στοχοποιούν  πρόσωπα και κινούνται εναντίον τους με την κάλυψη της υπηρεσίας.

Η δίωξη στον άνθρωπο είναι πολιτική. Και είχαμε δεκαετίες να δούμε πολιτική δίωξη σε αστυνομικό ή γενικότερα σε δημόσιο υπάλληλο.

Τρίτον, ότι από όλο αυτό το μακελειό που έγινε την περασμένη Πέμπτη, το μόνο γεγονός προς διερεύνηση είναι αυτό. Το οποίο μάλιστα διαψεύδεται και από το βίντεο και από τον ίδιο τον κουκουλοφόρο μπαχαλάκια. Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης.

Τέταρτον, είναι αξιοθαύμαστο πώς κινήθηκε τόσο γρήγορα η Δικαιοσύνη, οι συνδικαλιστές, ο υπουργός και τα κανάλια. Ενώ με τους μπάτσους του Δημητριάδη που χτύπησαν έναν άνθρωπο στον δρόμο, το ζήτημα έχει θαφτεί και υπάρχει μια ΕΔΕ που σέρνεται τέσσερις-πέντε μήνες.

Και ένας άνθρωπος που ζητάει να καταθέσει και δεν τον αφήνουν.

Όλη η αθλιότητα και όλος ο γκεμπελισμός της αστυνομίας του Μητσοτάκη, των καναλιών του Πέτσα και του ίδιου του Χρυσοχοΐδη, πακέτο σε ένα. Δεν πάμε καθόλου καλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL