Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Πάτε καλά στο υπουργείο Οικονομικών;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Πάτε καλά στο υπουργείο Οικονομικών;

Με στόμφο που αρμόζει σε έναν -εν πάση περιπτώσει- Μητσοτάκη και με τον θρίαμβο ζωγραφισμένο στα μάτια του Σταϊκούρα έχουν ανακοινωθεί -σε δόσεις- διάφορά μέτρα για επιχειρήσεις και δη τις μικρομεσαίες λόγω κορωνοϊού. Μία από αυτές τις ανακοινώσεις, από τον περασμένο Μάρτιο, διαλαλούσε τη μεταφορά των φορολογικών υποχρεώσεων των πάσης φύσεως πληγεισών επιχειρήσεων (μαζί με τις ατομικές είναι 700.000 και...) από 31 Αυγούστου και μετά.

Εμφανίστηκε μάλιστα στο taxis και στις σελίδες «προσωποποιημένης ενημέρωσης» των χρηστών και το σχετικό δοσολόγιο με πρώτη καταβολή ρυθμισμένων δόσεων ΦΠΑ, εισοδήματος, απόδοσης πάσης φύσεως παρακρατήσεων κ.λπ. την 31η Αυγούστου.

Εμ! Έλα που δεν ήταν έτσι. Γιατί σιγά μην μεταφέρει φετινά έσοδα ο Σταϊκούρας γι’ αργότερα. Τι ακριβώς ρύθμιση έγινε; Ιδού λοιπόν:

Οι δόσεις προς εφορία του Μαρτίου και του Απριλίου πήγαν για 31 Αυγούστου, συν η λήγουσα τότε κανονική δόση, άρα τα γνωστά φοροϋποζύγια θα πρέπει να πληρώσουν τρεις δόσεις μαζεμένες τέλη Αυγούστου.

Αλλά έχει και συνέχεια η... φοβερή ρύθμιση. Η δόση Μαΐου μεταφέρθηκε για 30 Σεπτεμβρίου και τότε θα πληρωθούν άλλες δύο δόσεις γιατί βεβαίως θα υπάρχει και η… κανονική που θα λήγει την προαναφερθείσα ημερομηνία. Έχουμε και λέμε λοιπόν: τρεις δόσεις τον Αύγουστο και δύο τον Σεπτέμβριο, πέντε δόσεις σε διάστημα τριάντα ημερών (από 31 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου).

Στο μεταξύ, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Με κλειστές τις μισές επιχειρήσεις στην εστίαση και στον τουρισμό, με τους δικηγόρους, τους μηχανικούς και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να είναι σε υποχρεωτική σχεδόν τρίμηνη αργία με τους τζίρους να είναι κάτω 50% και πλέον και -το πολύ χειρότερο- να πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος 2019 η κατάσταση γίνεται α-πελ-πι-στι-κή.

Έβλεπα χθες μια ανακοίνωση προέδρου ένωσης ταξιτζήδων επαρχιακού νομού που έλεγε μόνο ένα πράγμα:

«Δεν έχω λεφτά ούτε για φαγητό»...

Από ποιους περιμένετε να εισπράξετε λεφτά, κ. Σταϊκούρα;

Μόνο κραυγές απελπισίας και οιμωγές...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL