Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ για... ανευθυνότητα! / Ωμός εμπαιγμός από Πέτσα, με αλλοίωση της πραγματικότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ για... ανευθυνότητα! / Ωμός εμπαιγμός από Πέτσα, με αλλοίωση της πραγματικότητας

Σε ρεσιτάλ εμπαιγμού των εργαζομένων επιδόθηκε ο Στέλιος Πέτσας, καθώς -στον απόηχο του πρωθυπουργικού διαγγέλματος, που ανοίγει τον δρόμο στη γενικευμένη μείωση μισθών- σημείωσε ότι «εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, στον πολιτισμό και στην εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή τον μισθό των εργαζομένων»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε, με παραπλανητική διάθεση, να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20% είναι επιπόλαια. Ανεύθυνη. Και ψεύτικη». Παρ' όλα αυτά, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε το επικείμενο «ψαλίδισμα» των μισθών επιστρατεύοντας το αποπροσανατολιστικό επιχείρημα: «Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια».

Στο πλαίσιο δε μιας έκρηξης πολιτικής ειλικρίνειας, είπε -σε άλλο σημείο- ότι «η ευελιξία δεν είναι κάτι κακό για την οικονομία. Είναι κάτι που απορροφά κραδασμούς».

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρεί ότι το σχέδιο επιδότησης της ευέλικτης εργασίας «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» “αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα. Όχι τα 'φανταστικά'. Αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση”. Έσπευσε δε να προεξοφλήσει ότι «ο κόσμος της εργασίας αυτό το καταλαβαίνει καλά»!

«Τώρα, είναι σαφές σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία; Ή τον άλλο δρόμο που στηρίζει την εργασία;» σημείωσε στο χθεσινό briefing ο κ. Πέτσας επιχειρώντας να εξωραΐσει το εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Επεδίωξε δε να θολώσει τα νερά λέγοντας, σε «ηρωικούς» τόνους, ότι «στηρίζουμε την εργασία! Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας. Που άλλωστε είναι πολύ μικρότερο. Που αποξενώνει τον εργαζόμενο από τη δουλειά του. Που απαξιώνει τις δεξιότητές του. Που τον περιθωριοποιεί κοινωνικά»...

Δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια του Στ. Πέτσα να υποστηρίξει ψευδώς ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε έκρηξη των μορφών μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, που υπερκέρασαν, κατά μεγάλο ποσοστό, τις θέσεις μόνιμης απασχόλησης», παραμερίζοντας τις πολιτικές ενταφιασμού του εργασιακού δικαίου την περίοδο 2010-2014. «Όλοι μας θα βάλουμε πλάτη και θα βγούμε πιο ισχυροί από αυτή την κρίση» σημείωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την προοπτική αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών (σε ερώτηση της «ΑΥΓΗΣ»).

Σήμα Μητσοτάκη

Τέλος, στη σκιά της αποδιάρθρωσης του εργασιακού χάρτη, ο πρωθυπουργός -σε συνάντηση με μέλη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO- διαμήνυσε «ότι η Ελλάδα είναι ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες», προσθέτοντας ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν από την αρχή η αναβάθμιση του επενδυτικού περιβάλλοντος ώστε να αναδειχθούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL