Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Π. Σκουρλέτης: Η αβουλία της κυβέρνησης αφήνει τον Ερντογάν να μας αποκλείει (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η αβουλία της κυβέρνησης αφήνει τον Ερντογάν να μας αποκλείει (ηχητικό)

Αφησαν τον Ερντογάν να μας αποκλείει με την έλλειψη πρωτοβουλιών τους και έκαναν το χατήρι των ακροδεξιών της ΕΕ υπονομεύοντας την δική μας οικονομία και τον τουρισμό, προκειμένου απλώς να προωθήσουν το διχαστικό σχέδιο της ακροδεξιάς ατζέντας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είπε ο βουλευτής και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/774224818&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

«Κάνουμε το χατίρι των ακροδεξιών κυβερνήσεων της Ευρώπης και υφιστάμεθα εμείς όλη την πίεση, υπονομεύοντας την δική μας οικονομία και τον τουρισμό», είπε ο κ. Σκουρλέτης για την τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τόσο από τον Ιούλιο στα νησιά του βορείου Αιγαίου όσο και με την πρόσφατη ένταση στον Έβρο.

«Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό, δεν έχουμε καμία πρωτοβουλία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς πλην κάτι ταξιδιών του πρωθυπουργού που δεν τελεσφόρησαν», θύμισε ο κ. Σκουρλέτης, «καμία πρωτοβουλία δεν έχουμε πάρει» και την ίδια ώρα «βλέπουμε τον Ερντογάν να παίρνει πρωτοβουλίες από τις οποίες αποκλείεται η Ελλάδα».

Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε στοιχειώδης επικοινωνία σε επίπεδο ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας, «πρόκειται για μία ακόμη απουσία, μία μη παρουσία της ελληνικής πλευράς, από μόνοι μας διευκολύνουμε την Τουρκία να στήσει ένα σκηνικό όπου μιλάει υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», όπως υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η εξωτερική μας πολιτική φαίνεται να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά να αδιαφορεί για τις επιταγές του στα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι γι΄ αυτό «έχει αξία να μην είναι αποσπασματικές οι τοποθετήσεις μας ... πρέπει να λέμε από την αρχή ως το τέλος ότι η επίκληση των διεθνών συνθηκών και η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δικής μας πολιτικής, ως Ελλάδα. Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον».

Αυτό που βλέπουν οι πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν είναι απλώς "αντιφατική" πολιτική, κάποια "λάθη" ή "στραβοπατήματα", είναι διπρόσωπη στρατηγική, όπου αφενός διακηρυκτικά και σε κάποιες περιπτώσεις μιλάει για τις διεθνείς συνθήκες και από την άλλη λειτουργεί στη βάση διχαστικού σχεδίου που θα ενσωματώνει όλη την ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική», όπως τόνισε ο ίδιος.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα βίωσε και ο ίδιος μαζί με το κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις επισκέψεις στις περιοχές όπου υπήρξαν τα κρούσματα ακροδεξιάς βίας κατά προσφύγων, εθελοντών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL