Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Διπλά εκτεθειμένοι Ρωμανός - Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλά εκτεθειμένοι Ρωμανός - Ν.Δ.

Διπλά εκτεθειμένος για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού βρέθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Κontra.

Πρώτον, υιοθέτησε πλήρως τη γραμμή περί υποκίνησης των διαμαρτυριών στη Λέσβο από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Δυσκολεύομαι να πιστεύω ότι είναι σύμπτωση η χρονική ταύτιση των διαμαρτυριών των ΜΚΟ, της κατάθεσης της τροπολογίας που βάζει τάξη στο χάος και της επίσκεψης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ" είπε. "Θα περίμενα να έχει την ντομπροσύνη να αναγνωρίσει το λάθος και να ζητήσει μια συγγνώμη. Αυτό που κάνει είναι 'πετώ την μπάλα στην εξέδρα για να αποσείσω τις ευθύνες μου'" του απάντησε ο Παύλος Πολάκης, εκτιμώντας ότι η κατάσταση με τη διαχείριση της κυβέρνησης οδηγείται σε έκρηξη.

Δεύτερον, απαντώντας σε κατ' επανάληψιν ερωτήματα για το πού, πότε και με ποια χρηματοδότηση θα γίνουν τα κλειστά κέντρα, τόνισε: Τα κλειστά κέντρα προχωρούν βάσει προγραμματισμού, θα είναι έτοιμα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 σύμφωνα με τις δηλώσεις Πέτσα, υπάρχει χρηματοδότηση. "Είμαστε με τα κλειστά κέντρα και θα προχωρήσουν, αυτή είναι η διαφορά μας", ξεκαθάρισε προς τον Π. Πολάκη. "Δεν έχει γίνει ούτε μια απαλλοτρίωση, ούτε μια χωροθέτηση και η Ε.Ε. δεν χρηματοδοτεί κλειστά κέντρα - φυλακές" ανταπάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Λίγες ώρες αργότερα, στον Alpha, ο ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης ήρθε να αναιρέσει τον Ν. Ρωμανό. Προανήγγειλε "ελεγχόμενες δομές φιλοξενίας" που θα είναι ανοικτές και όχι κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες, τα λεγόμενα "πολυλειτουργικά κέντρα".

Όσο πιο πολύ ψαρεύετε με ψέματα ψηφαλάκια στα νερά της Ακροδεξιάς, τόσο περισσότερο εκτίθεστε, κύριε Ρωμανέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL