Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Παραδοχή Ασημακοπούλου: "Δεν είναι στόχος να δίνεται κοινωνικό μέρισμα" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδοχή Ασημακοπούλου: "Δεν είναι στόχος να δίνεται κοινωνικό μέρισμα" (Video)

«Δεν είναι στόχος να δίνεται κοινωνικό μέρισμα είναι κάτι που το δίνεις για να ανταπεξέλθει ο κόσμος σε ανάγκες που δεν είναι κανονικές» δήλωσε η Αν. Μ. Ασημακοπούλου για να αιτιολογήσει το ότι δεν θα πάρουν φέτος «κοινωνικό μέρισμα» οι πολίτες που έπαιρναν μέχρι και πέρσι.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι συνθήκες εξομαλύνθηκαν πλέον και δεν έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την 13η σύνταξη που σήμερα λέει ότι «δεν υπήρξε» ποτέ, ενώ την ψήφισε.

Να σημειωθεί ότι η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ. δεν είχε καμία απάντηση να δώσει στον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ, Κ. Πουλακίδα για τις απολύσεις, για το κλείσιμο της Χαλυβουργικής ούτε για την ανεργία που αυξήθηκε με βάση τα στοιχεία για το Νοέμβριο, Δεκέμβριο σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα "το Δεκέμβριο είχαμε 30.500 περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις, τον Νοέμβριο 120.000. Πως βρίσκουν δουλειά;" Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ λογικό για τη Ν.Δ., να μην χρειάζονται ούτε κοινωνικό μέρισμα, ούτε 13η σύνταξη.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ που αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση να μην δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ούτε το 2020 ούτε τα επόμενα χρόνια εργάζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όπως έχει γράψει και παλαιότερα η ΑΥΓΗ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε επίσημα το ζήτημα της μεταφοράς των κονδυλίων από την ενδεχόμενη υπέρβαση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα στο επόμενο έτος.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Τέλος το κοινωνικό μέρισμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL