Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο τρόμος της ΝΔ

Έχουν ό,τι ονειρεύονταν. Απόλυτη κυβερνητική πλειοψηφία. Χρήματα στα ταμεία του κράτους. Τη χώρα στο σύνολο της από την χρεοκοπία που μαζί με το ΠΑΣΟΚ την έφτασαν ,να περνά στη φάση της ανάκαμψης και να κάνει τα πρώτα βήματα της στην ανάπτυξη.

Και όμως, στη ΝΔ αντί να είναι ικανοποιημένοι που βρήκαν ανοιχτό το δρόμο να πραγματοποιήσουν τα πολιτικά τους σχέδια, τρέμουν!

Ζουν στη σκιά του φόβου τους σε καθημερινή βάση.

Αρκεί κανείς να παρατηρήσει ακροθιγώς τα δελτία Τύπου και τις δηλώσεις-τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών, των μεγαλοστελεχών και δημοσιολογούντων  υπέρ της κυβέρνησης για να το διαπιστώσει.

Είναι ο φόβος που τους έχει καταλάβει μη χάσουν την πολυπόθητη εξουσία και εκθέτουν στα μάτια των πολιτών τον υπερβάλλοντα ζήλο άσκησης πολιτικής με έντονα ακροδεξιά στοιχεία που θυμίζουν εποχές που στιγμάτισαν και πόνεσαν τον τόπο.

Πρόσφατες οι σκηνές βίας και τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δείχνουν το πρόσωπο της εξουσίας, όταν φοβάται.

Φοβάται ότι τα ψέματα που είπε προεκλογικά, αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουν την έντονη δυσαρέσκεια σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων της.

Φοβάται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ήττα του στις εκλογές,  αποτελεί τον  ιδεολογικό πολιτικό αντίπαλο που έχει βάσεις στην ελληνική κοινωνία.

Φοβάται, γιατί όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να κρυφτεί η αποτυχία της στο προσφυγικό.

Φοβάται γιατί αποδεικνύεται  ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.

Φοβάται γιατί αποκαλύπτεται το ξεπούλημα  που επιχειρεί του εθνικού  πλούτου της χώρας.

Φοβάται γιατί καταδεικνύεται καθημερινά, το ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο- ακροδεξιό πρόσωπο της.

Αιφνιδιάστηκε, γιατί είδε τον Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο να συγκεντρώνει  κόσμο δίπλα του. Εικόνα που θα ζήλευε ο Κ. Μητσοτάκης σε διαφορετική, βέβαια, περίπτωση γεγονότων, αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει.  Για αυτό, όταν την αντικρίζει στον πολιτικό του αντίπαλο, ενοχλείται. 

Ως φαίνεται,  η παρουσία του Α. Τσίπρα στη μαζικότερη πορεία  των τελευταίων χρόνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου με έντονο αντικυβερνητικό χρώμα, αναζωπύρωσε την έντονη ανασφάλεια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης του και των δημοσιολογούντων υπερασπιστών τους.

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που με τόσο πάθος και κόπο σχεδίαζαν να προκύψει, όχι μόνο δεν προέκυψε, αλλά μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ο καιρός γαρ εγγύς.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις