Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Μαθήματα Ιστορίας και αξιοπρέπειας από τον Κ. Μάρκου στον ΑΝΤ1: Η Ιστορία είναι με τον Προμηθέα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθήματα Ιστορίας και αξιοπρέπειας από τον Κ. Μάρκου στον ΑΝΤ1: Η Ιστορία είναι με τον Προμηθέα (Video)

Η απάντηση που έδωσε σήμερα ο κ. Μάρκου στον ΑΝΤ1 στις αιχμές του κ. Μαρκόπουλου που προσπαθεί να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ «ηθική αυτουργία» ήταν καθηλωτική:

«Ήμουν παρών και τις τρεις μέρες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973. Αν έρθει κάποιος κοντά θα δει μια μεγάλη ουλή που έγινε από γκλομπ αστυνομικού κ. Μαρκόπουλε, που σκοτώνουν και αυτά -όχι μόνο του Γκοτζαμάνη τα ρόπαλα- και έγινε την ίδια στιγμή που σκότωσαν τον Κουμή και την Κανελλοπούλου στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου επί κυβερνήσεως Ράλλη. Αν φορούσα ένα κράνος δεν θα κινδύνευε η ζωή μου εκείνη τη στιγμή» ανέφερε ο κ. Μάρκου.

«Στην τραγωδία του Προμηθέα την εξουσία, την βδελυρή εξουσία του Δία την συμπαραστέκονται δύο, το Κράτος και η Βία. Η Ιστορία όμως και η κοινή γνώμη είναι με τον Προμηθέα. Δεν είναι με τον Δία».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση του κ. Κωττάκη που τον στόχευε προσωπικά ρωτώντας τον αν υπηρετεί την κυβέρνηση της Ν.Δ.;

«Επαναλαμβάνετε μια κουβέντα που εδώ και τρεις μέρες έχει ξεκινήσει να με αποδομήσει με αυτά τα γεγονότα. Το κεντρικό Συμβούλιο Υγείας είναι ένα Συμβούλιο παρά τω Υπουργώ Υγείας με κύρια αναφορά στα εκπαιδευτικά θέματα των γιατρών. Εξελέγην επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόταση του υπουργού από 31 μέλη της Ολομέλειας που δεν είναι όλα ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ψηφίστηκε διακομματικά, ωστόσο ο κ. Κωττάκης συνέχισε την «ανάκριση» λέγοντας:

«Ασυμβίβαστο υπάρχει;»

«Όχι αλλιώς δεν θα ήμουν υποψήφιος. Δεν θα είχα εκλεγεί. Η θέση είναι άμισθι».

«Είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο; Μην τα λέτε αυτά δημόσια…» συνέχισε ο κατά τα λεγόμενά του όχι κακόβουλος δημοσιογράφος που έκανε μια απλή ερώτηση... κ. Κωττάκης.

Ο κ. Μάρκου συνέχισε να εξηγεί ότι είναι μια «τεχνοκρατική θέση» που μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα θέσει την παραίτηση του, στην διάθεση του υπουργού.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL