Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απαγορεύτηκε στον Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής

Eurokinissi

Ο φρούραρχος της Βουλής μετέφερε την απαγόρευση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να προβεί σε δήλωση ο κ. Τσοβόλας επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης από τον συνήγορο του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα στην Προανακριτική Επιτροπή στον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπούγά, των κκ Βασίλη Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Θάνου Πλεύρη και Κωνσταντίνου Καραγκούνη του ζητήθηκε να ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με δήλωση στο περιστύλιο. 

Ο φρούραρχος όμως της Βουλής μετέφερε την απαγόρευση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να προβεί σε δήλωση ο κ. Τσοβόλας επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Αξιοπερίεργο είναι ότι λίγες μέρες πριν ο ίδιος είχε προβεί σε δηλώσεις προσερχόμενος στην Βουλή και δεν είχε τεθεί ζήτημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, μιλώντας σε δημοσιογράφους off camera  -μετά την απαγόρευση- o Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι αν το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη που κατέθεσε ακυρωθεί τότε προκύπτει λόγος ακυρότητας της Επιτροπής.

"Αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης"

Για αυταρχικές πρακτικές της  κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων του Δημήτρη Τσοβόλα, συνηγόρου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή, όταν δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Τσοβόλα να προβεί σε δήλωση στα τηλεοπτικά μέσα.

«Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Βουλής, εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μέσων να τους ενημερώσει τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ΄ εντολήν του προέδρου της Βουλής.

«Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη», σημειώνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζουν: «Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας. Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας».

 

Διαβάστε επίσης:

Δημ. Τσοβόλας: Ζητάμε εξαίρεση Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη, Καραγκούνη

 

Δείτε όλα τα σχόλια