Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Χαμένοι στη μετάφραση της τρόικας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαμένοι στη μετάφραση της τρόικας

Δεν θέλει η κυβέρνηση να αποδεχτεί ότι η χώρα διαθέτει πλέον και κυρωμένους δασικούς χάρτες σε ποσοστό τουλάχιστον 44% ούτε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κτηματογράφησης για το υπόλοιπο 60%, ενώ ήδη για το 31,3% των δικαιωμάτων λειτουργεί κτηματολόγιο.

Έτσι λοιπόν, στον φάκελο των άμεσων προτεραιοτήτων που παρέδωσε στον αρμόδιο Κ. Χατζηδάκη φιγουράρει η εξής… ακατανόητη προτεραιότητα. "Ενδεικτικά συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς:- ολοκλήρωση του 45% των κτηματολογικών χαρτών.- Επικύρωση (ratifying) δασικών και κτηματολογικών χαρτών".

Μπέρδεψαν λοιπόν και ταύτισαν δύο διαφορετικές διαδικασίες! Η εκπόνηση του κτηματολογίου δεν είναι μόνο «σύνταξη κτηματολογικών χαρτών». Είναι κάτι πιο σύνθετο. Η δημιουργία κτηματολογικών διαγραμμάτων στα οποία απεικονίζονται τα όρια των γεωτεμαχίων (οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ.) και η διασυνδεδεμένη βάση δεδομένων (μέσω του ΚΑΕΚ - Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου) με τα στοιχεία των ιδιοκτητών / δικαιούχων και των γεωτεμαχίων (προσωπικά στοιχεία δικαιούχου, τίτλος ιδιοκτησίας, ποσοστό ιδιοκτησίας, εμβαδόν κ.λπ.). Μόνο οι δασικοί χάρτες κυρώνονται μετά την ανάρτηση και αφού εξεταστούν οι αντιρρήσεις των ενδιαφερομένων.

Αυτά παθαίνεις όταν αντιγράφεις απλώς τους θεσμούς και αγνοείς τον δημόσιο φορέα, το Ελληνικό Κτηματολόγιο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL