Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Έμεινε εκτός, ενώ της το είχε τάξει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έμεινε εκτός, ενώ της το είχε τάξει...

Διάφοροι πρώην υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θυμάστε την Ά. Διαμαντοπούλου; Αν όχι, τη θυμούνται σίγουρα οι μαθητές που διάβαζαν φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Ε, λοιπόν, η «μεταρρυθμίστρια» πρώην υπουργός που τα τελευταία χρόνια απασχολείται με την πολιτική ως επικεφαλής ενός «think tank» (σ.σ.: όπως κάθε πολιτική προσωπικότητα που οφείλει στον λαό να συνεχίζει τη σκέψη της ακόμα κι όταν ο λαός την αφήνει εκτός πολιτικής) έμεινε εκτός υπουργικού σχήματος. Και αυτό παρότι ήταν βέβαιη ότι θα είναι η νέα υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης της το είχε τάξει. Ή τουλάχιστον έτσι άφηνε η ίδια να διαρρεύσει όλους τους τελευταίους μήνες. Και δώσ’ του οι παρεμβάσεις για το πόσο σπουδαίος ηγέτης θα γίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, και να οι εκτιμήσεις για αυτοδυναμία της Ν.Δ., και να σου και οι φωτογραφίσεις με τον Άδ. Γεωργιάδη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν την κάλεσε καν στο τηλέφωνο να της ανακοινώσει την απόφασή του.

Εν τω μεταξύ, όμως, είχε ήδη προλάβει να εκτεθεί ακόμη μία τελευταία φορά. Διότι τόσο σίγουρη θεωρούσε την υπουργοποίησή της, που στο εκλογικό φύλλο της «Κ», που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αρθρογράφησε για το πώς «η νίκη της Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά εκφράζει ελπίδα και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πώς η νέα κυβέρνηση θα πετύχει την εμπιστοσύνη των πολιτών με τη «συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων πέρα από τον κομματικό κορμό της Ν.Δ.»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL