Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα από την Πάτρα για τη μεγάλη ανατροπή / Αλ. Τσίπρας: "Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν χέρι στους κόπους του ελληνικού λαού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα από την Πάτρα για τη μεγάλη ανατροπή / Αλ. Τσίπρας: "Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν χέρι στους κόπους του ελληνικού λαού"

Για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή την Κυριακή, προκειμένου να μην γυρίσουμε πίσω στα Μνημόνια και την εξαθλίωση, κάλεσε ο Αλ. Τσίπρας τους πολίτες της Πάτρας που γέμισαν χθες την πλατεία Αγ. Γεωργίου. "Ας μην βιάζονται οι πρίγκηπες να επιστρέψουν στον θρόνο. Ο ελληνικός λαός έχει την τελική κρίση" τόνισε.

"Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Αυτό που ήθελε ο κ. Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε. Γιατί πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο Μνημόνιο" τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη, το οποίο αποκάλυψε χθες ο Μπ. Παπαδημητρίου.

Οι αποκαλύψεις αυτές μάλιστα βοήθησαν τον πρωθυπουργό να καταλάβει για ποιον λόγο ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν διευκρινίζει ποιο θα είναι το κύμα μεταρρυθμισεων που θα πείσει τους εταίρους να ρίξουν τα πλεονάσματα και να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις. "Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες" υπογράμμισε αναφερόμενος στο "μαξιλαράκι" των 35 δισ.

"Να το σχέδιο του Μητσοτάκη"

"Αυτά τα χρήματα, όμως, τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μην μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα" είπε τονίζοντας πως δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας, αλλά απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας. "Και δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Φτάνει πια. Ώς εδώ. Πόσα χρόνια θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ. ακόμα να ξοδευτούν στη μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων" είπε χαρακτηριστικά.

"Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη. Να ποιο θα είναι αυτό το κύμα των μεταρρυθμίσεων που μας κρύβει επιμελώς. Νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος. Απολύσεις στο Δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα" υπογράμμισε και τόνισε: "Μπορούμε να εμπιστευτούμε τη χώρα μας σε όσους την οδήγησαν στον γκρεμό;".

Ανάπτυξη για όλους, όχι για τους ολιγάρχες

Ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε τα πεπραγμένα και τις επιτυχίες της κυβέρνησης, "εμείς δουλέψαμε με εντιμότητα και αφοσίωση, καταθέσαμε την ψυχή μας σε αυτό τον αγώνα και δουλέψαμε με σχέδιο και υπομονή", τονίζοντας πως το σχέδιο το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά. "Μια Ελλάδα που θα στηρίζεται ξανά στις δικές της δυνάμεις. Σύγχρονη, ελεύθερη, αυτοδύναμη, κυρίαρχη και δημιουργική. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές".

Μίλησε ακόμη για το σχέδιο της ανάπτυξης για όλους και "όχι για δέκα ολιγάρχες που θα ελέγχουν όλη την οικονομία και φυσικά την πολιτική εξουσία". Αναφέρθηκε δε στο σύνθημα της Ν.Δ. για "ισχυρή ανάπτυξη": "Έχουν αποδείξει ότι το μόνο που μπορούν να φέρουν είναι όχι μια ανάπτυξη ισχυρή, αλλά μια ανάπτυξη για τους ισχυρούς και μόνο" και, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό έκαναν όταν κυβέρνησαν πριν την κρίση. "Έφτιαξαν μια ολιγαρχία του πλούτου, η οποία τους το ανταπέδιδε όταν το είχαν ανάγκη και σήμερα τους το ανταποδίδει με απλόχερη στήριξη σε χορηγίες και σε επικοινωνιακή υποστήριξη" τόνισε.

Οι προγραμματικοί σκελετοί της Ν.Δ.

Επισήμανε ακόμα ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση με τον ίδιο γιατί κρύβει "προγραμματικούς σκελετούς". "Γιατί, αν βρεθεί απέναντί μου, ή θα αναγκαστεί να απαντήσει για τις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν, για το σχέδιό τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς,να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές". Όπως τόνισε, ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες πολλών δισ., με μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες "για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση".

"Άθλια εθνική σκευωρία"

Σκληρή κριτική άσκησε και για τη στάση της Ν.Δ. στο "Μακεδονικό", κάνοντας λόγο για μια "άθλια εθνική σκευωρία που έστησαν οι πατριδοκάπηλοι και υποκριτές της Δεξιάς". Όπως είπε, δίχασαν τον ελληνικό λαό "για να πάρουν μια χούφτα ψήφους" και πως "πότισαν με εθνικιστικό δηλητήριο τη νέα γενιά".

Σαράντα χρόνια οπισθοδρομική Δεξιά

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Πάτρας και τους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ, θύμισε πως πάντα η συντήρηση και η δεξιά παράταξη μαχόταν τις προοδευτικές πολιτικές. "Τι έλεγε η Δεξιά στον Α. Παπανδρέου όταν αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση; Ότι 'ξεπλένεις τους συμμορίτες'. Τι τους έλεγε όταν έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους; Ότι 'θα μας κάνεις Σοβιετική Ένωση'. Όταν εκσυγχρόνισε το οικογενειακό δίκαιο, του έλεγαν 'τα βάζεις με τα ιερά και τα όσια'. Τα ίδια λένε τώρα και σε εμάς" είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας τους νόμους για την εργασία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

"Με μια ψήφο για προοδευτική διακυβέρνηση"

"Σαράντα χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που προοδεύει και εξελίσσεται. Αυτή είναι η παράδοσή μας, το όραμα μας, δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω". Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως η Φ. Γεννηματά έχει συμφωνήσει να στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη για τη διαγραφή των θαλασσοδανείων. "Με μια ψήφο μπροστά την επόμενη ημέρα των εκλογών θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση" επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας.

"Κανένας μόνος του στην κάλπη"

"Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ' όλα θέμα συνείδησης" σημείωσε ο πρωθυπουργός δίνοντας ξανά το σύνθημα: Κανένας μόνος του στην κάλπη. "Έναν ακόμη που δεν θέλει να ξαναζήσει αυτός και τα παιδιά του Μνημόνια, εξαθλίωση, αναξιοπρέπεια. Έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο. Που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL