Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
O Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: / O Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: "Κανένας μόνος του στην κάλπη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: / O Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: "Κανένας μόνος του στην κάλπη"

Με το σύνθημα "Κανένας μόνος του στην κάλπη" ο Αλ. Τσίπρας έδωσε χθες από το Ηράκλειο το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί στην τελική ευθεία για την κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου.

"Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη. Άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτόν τον τόπο" τόνισε υπό τους ήχους της λύρας σε μια συγκέντρωση που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεπέρασε σε όγκο και, σίγουρα, σε παλμό την αντίστοιχη των ευρωεκλογών. Νωρίτερα παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας απαντώντας στις εφ' όλης της ύλης ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

"Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση"

"Πάμε στην κάλπη έχοντας στον νου: Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτα την πατρίδα μας. Αν όλοι σκεφτούμε έτσι, τότε, ναι, η μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση είναι βέβαιη" σημείωσε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός. "Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση" είπε χαρακτηριστικά.

"Η Ελλάδα δεν ανήκει σε τρεις οικογένειες"

"Έριξαν τη χώρα στον γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες. Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους" τόνισε.

Αναφερόμενος στους προηγούμενους πρωθυπουργούς σημείωσε: "Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. έλλειμμα το 2009. Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης. Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε λουκέτα όλη την αγορά".

Χρεοκοπία, λεηλασία, διχασμός

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική για τη στάση της Ν.Δ. όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις αποκαλύψεις για την επιστολή Καραμανλή στον Μπους μιλώντας για "ψεύτες, υποκριτές και απατεώνες". "Οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν. Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;" υπογράμμισε.

"Εμείς ήρθαμε το 2015 για να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες" πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, "η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα χέρια του ΔΝΤ".

"Ο Μητσοτάκης κρύβεται"

Για άλλη μια φορά τόνισε την επίμονη προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να αποφύγει τον προγραμματικό διάλογο επιχειρώντας να ερμηνεύσει αυτή του τη στάση. "Γιατί κρύβεται;" σημείωσε για να δώσει την απάντηση: "Θα βρεθεί πολύ εκτεθειμένος μπροστά στα σχέδια, τις προγραμματικές του θέσεις. Θα αναγκαστεί να απαντήσει για τις επιστολές παράδοσης στο Μακεδονικό. θα αναγκαστεί να απαντήσει για τις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν, για το σχέδιό τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές".

"Θέλουν λιγότερο κοινωνικό κράτος"

Επισήμανε δε ότι το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "ισχυρή ανάπτυξη" είναι στην πραγματικότητα "ανάπτυξη για ισχυρούς". "Αυτό άλλωστε έκαναν όταν κυβέρνησαν πριν από την κρίση" τόνισε. "Έφτιαξαν μια ολιγαρχία του πλούτου, η οποία τους το ανταποδίδει σήμερα με απλόχερη στήριξη σε χορηγίες και επικοινωνιακή στήριξη" πρόσθεσε επισημαίνοντας: "Εμείς έχουμε σχέδιο τη δίκαιη ανάπτυξη. Δηλαδή μια ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο για τους εκλεκτούς".

Αναφέρθηκε δε στο σχέδιο Μητσοτάκη για λιγότερους φόρους: "Εννοούν λιγότερο κοινωνικό κράτος, κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος ασφάλισης, διάλυση ξανά του ΕΣΥ". "Λένε καλύτερες δουλειές, αλλά εννοούν δουλειές χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Γιατί θεωρούν πως το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο. Ότι η επταήμερη εργασία είναι καινοτομία" είπε ακόμα. Σχολιάζοντας τη δέσμευση για "κύμα μεταρρυθμίσεων", επισήμανε πως αυτό θα είναι ένα "τσουνάμι απορρύθμισης".

"Εμείς με τις συντάξεις και τις ζωές των Ελλήνων δεν παίζουμε"

"Για να κερδίσουν μερικές ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, θα θέσουν σε κίνδυνο τις συντάξεις του κόσμου" τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το σχέδιο της Ν.Δ. για την ασφάλιση, που αποκάλυψε η "Α", ως το πιο επικίνδυνο κομμάτι του προγράμματός της

Ως το πιο επικίνδυνο κομμάτι του προγράμματος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το σχέδιο για την ασφάλιση, όπως το αποκάλυψε η "Α". "Εμείς με τις συντάξεις και τις ζωές των Ελλήνων δεν παίζουμε" τόνισε. Όπως σημείωσε, στη Ν.Δ. "έχουν ντιλάρει με μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση", εξηγώντας ότι η εφαρμογή της μη πληρωμής των εισφορών από τους σημερινούς εργαζόμενους για την επικουρική ασφάλιση στο δημόσιο ταμείο θα οδηγήσει σε διάλυση τη δημόσια ασφάλιση.

"Λένε θα επενδυθούν τα χρήματα σου και θα πάρεις περισσότερα απ’ όσα έβαζες. Αν σκάσει όμως η εταιρεία που πλήρωνες για χρόνια, τότε καληνύχτα. Αν γίνει ξανά ό,τι έγινε με την ΑΣΠΙΣ, αν γίνει ό,τι έγινε σε όλο τον κόσμο με το κραχ του 2008, συγγνώμη αλλά θα χάσεις τα χρήματά σου" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Για να κερδίσουν μερικές ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, θα θέσουν σε κίνδυνο τις συντάξεις του κόσμου".

"Στις χώρες που εφαρμόστηκε έφερε μόνο ζημιά. Και μάλιστα διπλή" είπε και εξήγησε ότι οι άνθρωποι έχασαν τις συντάξεις τους και όλος ο κόσμος μετά πλήρωνε έκτακτους φόρους "για να σωθούν τα χρεοκοπημένα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό". "Τέτοιες καινοτομίες θέλει να φέρει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτά που ξόφλησαν το 2008 με το παγκόσμιο κραχ" τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL