Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Χαρακόπουλος κατά Χατζηδάκη για το γάλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαρακόπουλος κατά Χατζηδάκη για το γάλα

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλαγή, αναφορικά με τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, που προβλέπεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, εξέφρασε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τα προεδρεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων και της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, επισήμανε ότι "οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, όπως και κάθε διεθνούς οργανισμού, πρέπει να περνούν από κόσκινο... δεν είναι οι 10 εντολές, είναι προτάσεις" και ό,τι έχει αρνητικές επιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε την παρρησία να το απορρίψουμε. Σημείωσε ότι η έκθεση ΟΟΣΑ έχει αντιφάσεις καθώς δεν απαντά στο γιατί το γάλα μακράς διάρκειας είναι ακριβότερο στην Ελλάδα ενώ δεν υπολογίζει και τη σχέση κόστους-οφέλους των προτάσεών της. Επισήμανε ότι η ελληνική γαλακτοκομική αγελαδοτροφία δεν είναι ούτε συντεχνία ούτε κατεστημένα συμφέροντα, αλλά ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της αγροτικής μας οικονομίας.

Οι γαλακτοπραγωγοί, που εκτός της διάρκειας ζωής του γάλακτος έθεσαν και το θέμα της χρήσης γάλακτος σε σκόνη για την παραγωγή γιαουρτιού/τυριών, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους τόσο για την υποβάθμιση των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, κάνοντας λόγο για "διατροφικό Μεσαίωνα", καθώς οι μεθοδεύσεις του ΥΠΑΝ επιτρέπουν αθρόες εισαγωγές γάλακτος σε οποιαδήποτε μορφή, όσο και για την καταστροφή του κλάδου.

Παράλληλα, συνάντηση είχαν χθες με εκπροσώπους των παραγωγών και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου και Θ. Πετράκος, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του κλάδου. Ο Β. Αποστόλου δήλωσε ότι τα αιτήματα των αγελαδοτρόφων είναι δίκαια και σοβαρά και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές κάθε άλλο παρά το συμφέρον παραγωγών και καταναλωτών εξυπηρετούν. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση εντός και εκτός Βουλής, ώστε η κυβέρνηση να μην μεταβάλει τη σχετική νομοθεσία για το γάλα και τα γαλακτοκομικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL