Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στον Πειραιά

piraeuspress.gr

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα έξω από κτίριο στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων 10 και Νοταρά στον Πειραιά, την οποία προκάλεσε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε τσάντα.

Η περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση παραμένει αποκλεισμένη, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε υλικές ζημιές πέρα από το συγκεκριμένο κτίριο σε παρακείμενα σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα.

Στο κτίριο όπου οι δράστες άφησαν τη τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, στεγάζονται πολλά δικηγορικά γραφεία και η ΔΟΥ Πειραιά. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πέρασε ένα αυτοκίνητο από την οδό Φιλελλήνων και μόλις έφτασε στο ύψος του συγκεκριμένου κτιρίου, άγνωστος που επέβαινε στο ΙΧ πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο σημείο έσπευσαν, μεταξύ άλλων, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο πριν από την έκρηξη, αυτοκίνητο σταμάτησε στο σημείο και άτομο άφησε στη σημείο κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια το ΙΧ αυτοκίνητο, απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζονται η ΔΟΥ Πειραιά και γραφεία, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL