Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Ειδήσεις καλοκαιριού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειδήσεις καλοκαιριού

Η απόβαση των Ιταλών

Η Ρώμη και οι άλλες ιταλικές πόλεις αδειάζουν με ουρές στους αυτοκινητοδρόμους και μία από τις λίγες παρηγοριές γι' αυτούς που μένουν είναι... οι φέτες καρπούζι που μπορείς να αγοράσεις στον δρόμο, συχνά κατά μήκος του Τίβερη.

21 εκατομμύρια Ιταλοί θα πάνε φέτος διακοπές, έστω για δυο-τρεις μέρες, οι περισσότεροι την εβδομάδα που έρχεται. Το 88% αναμένεται να μείνει εντός της Ιταλίας, ενώ η πλειονότητα των υπολοίπων θα στραφεί στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πολλά χρόνια. Θα το καταλάβετε στα πλοία και στις παραλίες.

Το πρόβλημα με τα μπουκάλια

Οι μπιραρίες στην κεντρική Ευρώπη κάνουν πάρτι με τον φετινό καύσωνα. "Το καυτό καλοκαίρι θέλει κρύα μπίρα" είναι το σύνθημα και ο τζίρος των ζυθοποιών έχει εκτοξευτεί. Οι παραγωγοί αναγκάζονται να βάζουν επιπλέον βάρδιες για να εξυπηρετήσουν μπιραρίες και εστιατόρια, ενώ εκλιπαρούν το κοινό να επιστρέφει τα άδεια μπουκάλια στα σούπερ μάρκετ. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αρκετά για την εμφιάλωση. Ούτε αυτοί είχαν υπολογίσει σε ένα τόσο μακρύ ζεστό καλοκαίρι.

Θερινή ώρα

Η αλλαγή ώρας κάθε άνοιξη και φθινόπωρο στην Ευρώπη ισχύει για όλους από το 1996. Θεσπίστηκε για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά μάλλον δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Γι' αυτό και η Κομισιόν δρομολόγησε μια πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, καλώντας πολίτες και επιχειρήσεις να ψηφίσουν για τη χρησιμότητα της αλλαγής ώρας. Ήδη έχουν ψηφίσει πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στη διαδικασία που εκπνέει στις 16 Αυγούστου. Εάν τελικά θα διατηρηθεί η αλλαγή της ώρας και ποια ώρα θα προτιμηθεί σε τέτοια περίπτωση -η θερινή ή η χειμερινή- θα κριθεί πιθανότατα και από την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL