Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Ν. Γεωργέας: «Μας ζήτησαν να χάσουμε 3-0»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Γεωργέας: «Μας ζήτησαν να χάσουμε 3-0»

Με την κατάθεση-«φωτιά» του πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας Νίκου Γεωργέα συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας και της ΑΕΚ αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, το 2013, και επανέλαβε πως ζητήθηκε από τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας να... χάσουν με 3-0, με τον ίδιο να αρνείται να συμμετάσχει στο «στήσιμο».

«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από τα αποδυτήρια και μπαίνει μέσα ο Λαναρής (σ.σ.: γενικός αρχηγός της Βέροιας) και μας λέει, 'είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι πρέπει να χάσουμε 3-0'. Του είπα 'Δεν γίνεται'. Ήμασταν όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω και μετά βγήκαν και οι υπόλοιποι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε βγει έξω. Όταν μπήκε ο Λαναρής, ο Καλαϊτζίδης είχε βγει. Βγήκαμε καθυστερημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ζήτησα και έγινα αλλαγή, ήμουν η πρώτη αλλαγή που έγινε. Είπαμε να μας το πουν από την αρχή, να μην ερχόμασταν, να μην παίζαμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Δεν γίνεται να έρθει ακριβές σκορ 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε... Κάποιοι έχουν συντελέσει», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

Ωστόσο, η κατάθεση του Γεωργέα ήρθε σε αντίθεση με αυτή του Παντελή Καφέ, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρξαν και με τα όσα είπε ο Δ. Καλαϊτζίδης, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να ζητήσει την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους. Ο Καφές τόνισε πως δεν ήταν παρών στο περιστατικό και ζήτησε αλλαγή επειδή ήταν τραυματίας, ενώ ο τότε προπονητής του υποστήριξε πως δεν υπήρχε κανένα θέμα τραυματισμού. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιουλίου.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL