Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παναθηναϊκός: Να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα... χθες!

«Ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα»

Ανακοίνωση με βαρύνουσα σημασία εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με την οποία ζητάει «να διακοπούν... χθες» όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα! Η τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι μόνο γιατί την εκφέρει ένας από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά κι από τον άποψη ότι πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο «ισχυρός άνδρας» και της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού», που προηγείται στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Μπάσκετ Λιγκ.

Με δεδομένο ότι ο ΕΣΑΚΕ είχε αποφασίσει ομόφωνα να διακόψει το πρωτάθλημα, αλλά εκκρεμεί το τι θα γίνει με τη βαθμολογία και αν θα αποδοθεί ή όχι ο τίτλος, η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δίνει ουσιαστικά «τέλος» σ’ αυτήν την εκκρεμότητα και ανοίγει τον δρόμο για να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και οι διοικήσεις των ομοσπονδιών στα άλλα ομαδικά αθλήματα.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

"Η ανθρωπότητα περνάει τη μεγαλύτερή της κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν ακόμα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ή δείχνουν πως το μόνο τους πρόβλημα είναι πώς θα δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πώς θα ανεβοκατεβάσουν ομάδες. Κύριοι, αυτά κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τι θέλετε δηλαδή να μας πείτε; Ότι θα διεξάγετε αγώνες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών; Ότι θα βάλετε ταφόπλακα και στην ερχόμενη σεζόν ‘καίγοντας’ αθλητές και καταστρέφοντας οικονομικά τους συλλόγους; Συνέλθετε πριν σκοτώσετε τον ελληνικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια.

Η αμετάκλητη θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να υπάρξει οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ΧΘΕΣ και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές. Καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες και τις ομοσπονδίες να αναλογιστούν τι ζει η χώρα μας και ο πλανήτης και να αφήσουν στο συρτάρι τους τις μικροπολιτικές για το μέλλον, όταν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε οφείλουν να ζουν στην πραγματικότητα...".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο