Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άρση της απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό από τη Euroleague

Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα τελευταία εννέα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Euroleague

Να άρει την προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβάλλει στον Ολυμπιακό στις 31 Ιανουαρίου αποφάσισε η Euroleague.

Ως εκ τούτου οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα τελευταία εννέα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Euroleague αρχής γενομένης από τη «Menora Mivtachim Arena» και το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (για την 26η αγωνιστική).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«H EuroLeague πήρε την απόφασή της σχετικά με τη συμμόρφωση του Ολυμπιακού για την οικονομική σταθερότητα και τους κανόνες του οικονομικού Fair Play.

Οι διαδικασίες προχώρησαν λόγω των φερόμενων οικονομικών οφειλών, με αποτέλεσμα να ζητηθούν πληροφορίες, αλλά και λόγω της μη συμφωνίας με τα άρθρα 32 a), d) και e) με βάση τον κώδικα.

Η υπόθεση είχε εξεταστεί απο την κεντρική επιτροπή της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση απόκτησης νέων παικτών στον Ολυμπιακό για ένα διάστημα 30 ημερών, όσο το οικονομικό επιτελείο παρακολουθούσε τις σχετικές διαδικασίες.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, αποφασίστηκε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις του άρθρου 23.a) και d) του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας σχετικά με καθυστερήσεις σε πληρωμές, την παράλειψη προμήθειας πληροφοριών και την ανυπακοή σε συμφωνημένα σχέδια συμμόρφωσης στα παραπάνω άρθρα.

2. Στον Ολυμπιακό επιβάλλονται ποινές περιορισμού στα έξοδα παικτών:

α. Μείωση 7.5% (από 65% σε 57.5%) στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα παικτών για την σεζόν 2020-21.

β. Μείωση 5.0% (από 65% σε 60%) στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα παικτών για την σεζόν 2021-22.

3. Η απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβληθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 τελειώνει την ημέρα της απόφασης, δηλαδή στις 25 Φεβρουαρίου 2020».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις