Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.2°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C17.4°C
0 BF 72%
Πειραιάς / «Όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι στο κτίριο που κατέρρευσε» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς / «Όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι στο κτίριο που κατέρρευσε» (βίντεο)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ
PHOTO INTIME

«Όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι» αποκάλυψε ο δικηγόρος τριών εκ των οκτώ εργατών που δούλευαν στο κτίριο του Πειραιά το οποίο κατέρρευσε σκοτώνοντας και έναν 31χρονο αστυνομικό που εργαζόταν επίσης στην κατεδάφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Σαπουντζάκης, μιλώντας στο Action 24, επεσήμανε ακόμα ότι «δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας ούτε κράνη, ούτε κορδέλες υπήρχαν γύρω από το κτίριο ενώ κατεδαφιζόταν».

Ο δικηγόρος τριών εκ των οκτώ εργατών αποκάλυψε επίσης ότι είχε εκδοθεί «οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας. Δηλαδή, για ελαιοχρωματισμούς και πλακάκια ενώ γινόταν κατεδάφιση του κτιρίου».

Ο Γιώργος Σαπουντζάκης περιγράφοντας το πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα επεσήμανε, μεταφέροντας το τι του είπαν οι πελάτες του, ότι «την προηγούμενη μέρα είχαν ρίξει τον πρώτο όροφο και είχαν μείνει μόνο οι τοίχοι. Απέμεναν λίγα πράγματα, μόλις πήγαν να κατεδαφίσουν κάτι από το μπάνιο έγινε το ατύχημα. Τους ρώτησαν οι αστυνομικοί πώς στηριζόταν το κτίριο γιατί είχαν κατεδαφιστεί και οι κολώνες και απάντησαν ότι είχαν μείνει τα δοκάρια».

Ο δικηγόρος των εργατών ανέφερε ακόμα ότι στους εργάτες δεν είχε επιδειχθεί η οικοδομική άδεια αλλά δεδομένου ότι οι 4 από τους 5 είναι αλλοδαποί ακόμα και να τους είχε επιδειχθεί η άδεια δεν θα μπορούσαν να τη διαβάσουν γιατί δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.

Όσον αφορά στους τραυματίες ο Γιώργος Σαπουντζάκης ανέφερε ότι πολύ σοβαρά έχει τραυματιστεί ένας εργάτης και υπάρχουν φόβοι ότι θα μείνει παράλυτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL