Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C22.3°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.3°C16.7°C
1 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.5°C25.9°C
5 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C23.2°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
3 BF 72%
Δολοφονική επίθεση Ρέντη / «Με κακοποίησαν, ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας» - Τι λέει ο μάνατζερ τράπερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονική επίθεση Ρέντη / «Με κακοποίησαν, ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας» - Τι λέει ο μάνατζερ τράπερ

Οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία Λυγγερίδη
EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί τον κακοποίησαν προκειμένου να τον αναγκάσουν να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, υποστήριξε κατά την απολογία του ο μανάτζερ τράπερ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται στη δολοφονία με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να είναι ηγετικό μέλος της οργάνωσης και να έχει το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στα επεισόδια, ενώ υποστήριξε ότι ουδέποτε μετέφερε εκρηκτικά στο «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα ανέφερε κατά την απολογία του ότι υπέστη σωματική κακοποίηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον κράτησαν για 12 ώρες, με τον ίδιο να κάνει λόγο για στοχοποίηση. «Εγώ έχω φτάσει σε αυτή τη θέση γιατί έχω στοχοποιηθεί από παλιά που πήγαινα στους συνδέσμους. Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν, πόσω μάλλον για μια ομάδα ποδοσφαίρου. Μετά τις 10.12.2023 με πήραν από το σπίτι μου βίαια οι αστυνομικοί και με κράτησαν 12 ώρες. Με κακοποίησαν σωματικά. Επιφυλάσσομαι να προσκομίσω έγγραφα. Ήθελαν να με βάλουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα οι άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να αναγκαστούν να με κατηγορήσουν» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί «γιατί ήθελαν να βάλουν εσάς στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων;» ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «έχω στοχοποιηθεί από την αστυνομία και από φιλάθλους της ομάδας μου, γιατί ίσως του πείραξε που έπαιρνα το πανό. Εγώ την ώρα των επεισοδίων στις 7-12-23 ήμουν σε ένα φαστ φουντ στα Goody's και έτρωγα. Υπάρχει βίντεο που είμαι στα Village στο Ρέντη και τρώω περί ώρα 21:30 με 21:50. Εγώ προσωπικά ζήτησα από την αστυνομία να το βρει. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω».

Αναφορικά με το ποια ήτα η σχέση του με τους συγκατηγορούμενούς του, ο μάνατζερ τράπερ είπε ότι «γνωρίζω ν Ι.Α. φυσιογνωμικά από το γήπεδο, αρχικά γνώριζα επίσης φυσιογνωμικά τον Κ. και στη συνέχεια έτυχε να δουλέψουμε κάπου μαζί», ενώ για τον 18χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία Λυγγερίδη, απάντησε ότι γνωρίζει όλη την οικογένεια, καθώς έχει βαφτίσει το παιδί του μεγάλου του αδελφού.

Όσον αφορά τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια και αν τα μετέφερε εκείνος στο γήπεδο, ανέφερε ότι πήγε «στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απλώς για να πάρω το πανό της περιοχής μου όπως κάνουν οι φίλαθλοι από όλες τις περιοχές όλων των ομάδων. Παλιότερα ήμουν σε σύνδεσμο και πήγαινα στις συναντήσεις των οργανωμένων, αλλά από το 2022 έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συνδέσμους».

Παράλληλα, ερωτώμενος για το αν είδε τον αγώνα στο «Μελίνα Μαρκούρη» ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν τον είδε και ότι «άφησα το πανό και έφυγα. Είχα πάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με το μηχανάκι μου, ένα Μπέβερλι άσπρο, εκεί ο φύλακας γνωρίζει κάποιους φιλάθλους από κάποιες περιοχές και μας ανοίγει για να πάρουμε τα πανό που φυλάσσονται στο «Καραϊσκάκης». Πήγα στο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά δεν είχα εξαρχής σκοπό να κάτσω, γιατί είχα ένα ραντεβού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL