Η βασιλόπιτα, είναι το «πρωτοχρονιάτικο γλυκό», με ξεχωριστό ρόλο στα τραπέζια αυτών των ημερών.
Το φλουρί της βασιλόπιτας και την τύχη που θα έχει όλη την επόμενη χρονιά όποιος το «κερδίσει» αποτελεί ένα από τα γνωστότερα ελληνικά έθιμα.
Βουτυρένια, φινετσάτη, ευωδιαστή και γλυκιά δίνει «τόνο» ελπίδας για τη νέα χρονιά.
Τα υλικά της κυρίως είναι αλεύρι, αυγά, βούτυρο, ζάχαρη.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει μπροστά στην κάμερα της ERT μία εύκολη και γευστική βασιλόπιτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.
Βασιλόπιτα με μπαχαρικά χωρίς μίξερ
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
350 γρ. ζάχαρη
4 μεσαία αβγά
280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα