Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.0°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.8°C18.1°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.0°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.6°C18.0°C
5 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C12.9°C
0 BF 100%
Πέλλα / Άγριο μπούλινγκ και ρατσισμός σε 14χρονο – Του έσβησαν τσιγάρο στο πρόσωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέλλα / Άγριο μπούλινγκ και ρατσισμός σε 14χρονο – Του έσβησαν τσιγάρο στο πρόσωπο

Μπούλινγκ Πέλλα Σκύδρα
(Screenshot)

Αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η νέα υπόθεση μπούλινγκ σε σχολείο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Πέλλα. Ένας 14χρονος μαθητής υφίσταται βασανιστήρια από ομάδα 5 συμμαθητών του εδώ και μήνες και μάλιστα ένας 15χρονος από αυτούς έφτασε στο σημείο να του σβήσει τσιγάρο στο πρόσωπο.

«Εκεί που καθόμουν, έρχεται και μου πατάει όλο το τσιγάρο στο μάγουλο. Τα έχασα και έπεσα κάτω από τον πόνο. Πήρα το 100. Εκεί πέρα που ερχόντουσαν οι άλλοι να δουν αν είμαι καλά, μήπως ζαλίζομαι και λιποθυμίσω, έρχεται αυτός και μου λέει: "Για να δω... Πολύ σε έκαψα;". Και μου λέει: "Καλά σε έκανα"», είπε στο Mega ο 14χρονος για τον εφιάλτη που έζησε. «Έχει ένα χρόνο αυτό το πράγμα, του λένε "Παλιοαλβανέ, γύρνα στην πατρίδα σου, θα σε σκοτώσουμε» συμπλήρωσε η μητέρα του 14χρονου.

Αυτή μάλιστα ήταν μόνο μία από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο 14χρονος από τον 15χρονο που φοιτεί στο ίδιο σχολείο. Η πρώτη ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν και πάλι του έσβησε τσιγάρα στο χέρι και στο πόδι. Λίγο καιρό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας ανηλίκων τού επιτέθηκε ξανά και προσπάθησε, όπως καταγγέλλει το παιδί, να τον πνίξει με μία μπλούζα, που του πέρασε στον λαιμό. «Το είχα αναφέρει σε μια καθηγήτριά μου ότι ερχόταν και με χτύπαγε και δεν έκανε απολύτως τίποτα», τόνισε ο 14χρονος.

«Μια ομάδα 5 ατόμων δρα κατ’ εξακολούθηση σε βάρος όχι μόνο του δικού μου εντολέως αλλά και άλλων παιδιών με αφορμή πάντα κάτι ασήμαντο», τόνισε σήμερα μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Αντώνης Ξυλουργίδης. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν καταγγελθεί αυτά τα περιστατικά και εντός του σχολικού περιβάλλοντος» είπε.

Όπως εξήγησε, το ασύλληπτο περιστατικό μπούλινγκ σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Καλής του δήμου Σκύδρας και δεν είναι το πρώτο. «Την προηγούμενη ημέρα ο ίδιος άνθρωπος τον είχε χτυπήσει με ένα δαχτυλίδι στο μέτωπο», είπε. «Ο δράστης επιχείρησε να τοποθετήσει το αναμμένο τσιγάρο μέσα στο μάτι του 14χρονου, δεν τα κατάφερε και του προκάλεσε έγκαυμα στο μάγουλο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 14χρονου, τα βασανιστήρια που ζούσε από την ομάδα των νταήδων, τα είχε κοινοποιήσει στη διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου, οι οποίες «δυστυχώς δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

«Η ειρωνεία είναι ότι συμμετέχουν στην σχολική δραστηριότητα», λέει ο κ. Ξυλουργίδης για τους 15χρονους νταήδες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στο σχολείο, επιτιθέμενοι και σε άλλους μαθητές, αλλά και σε πρόσφατη εκδρομή στην Κέρκυρα με συμμαθητές του. «Έχει καταγγελθεί και άλλο περιστατικό από κοπέλα. Υπάρχει μια εκτεταμένη δράση ανηλίκων. (…) Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η ποινή, γιατί μιλάμε για συνεχομένη παραβατική συμπεριφορά» είπε.

Μετά την καταγγελία ο 15χρονος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του, που πλέον κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. «Στο πλαίσιο του αυτοφώρου κινήθηκε η διαδικασία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό» είπε ο κ. Ξυλουργίδης. 

Όπως είπε, ο 14χρονος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, με την υπόθεση να «βρίσκεται στην κύρια ανάκριση» και τις αρχές να εξετάζουν και άλλες καταγγελίες μαθητών. «Θεωρώ ότι θα υπάρχουν και άλλες καταγγελίες παιδιών τα οποία έχουν υποστεί βασανιστήρια» πρόσθεσε.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η αντιμετώπιση του 15χρονου δράστη από το σχολείο του, αφού σύμφωνα με τα λόγια του 14χρονου θύματος στον δικηγόρο του: «Ζήτησα να μάθω αν συμμετέχει ο δράστης στο σχολικό περιβάλλον και σε απάντηση του θύματος, μου είπε "ναι, αλλά προαυλίζεται με τους καθηγητές σε μια γωνία και καπνίζουν όλοι μαζί"».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL