Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C27.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C28.3°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
24.9°C29.3°C
1 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C22.5°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.3°C26.9°C
3 BF 41%
Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Ο μαθητής είχε καλέσει την αστυνομία και του είπαν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Ο μαθητής είχε καλέσει την αστυνομία και του είπαν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν

Είσοδος του 41ου γυμνασίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τον 19χρονο εξωσχολικό -ο οποίος μαχαίρωσε και τον διευθυντή του σχολείου- μίλησε ο 18χρονος μαθητής του 41ου γυμνασίου στα Πατήσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το αγόρι με χτύπησε στο κεφάλι μου. Στο κεφάλι εδώ. Το αγόρι μπήκε μέσα στην τάξη μου, με χτύπησε στο κεφάλι, εγώ άρχισα να τρέχω έξω στις σκάλες, με χτυπάει ξανά, τρέχουμε. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε. Και μετά βγάζει μαχαίρι και χτυπάει τον διευθυντή του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε την περασμένη Πέμπτη, ο αδελφός του 19χρονου δράστη που φοιτά στο ίδιο σχολείο, του είχε επιτεθεί. Μάλιστα, είχε μπει στην τάξη του για να τον πλησιάσει, με την καθηγήτρια να τον στέλνει στο γραφείο του διευθυντή.

«Στο διάλειμμα, αυτό το αγόρι, μπήκε μέσα στην τάξη, με βάρεσε, εγώ είπα στην κυρία ότι αυτό το αγόρι με χτύπησε και ο διευθυντής είπε στο αγόρι να γυρίσει σπίτι του. Μόλις τελείωσε το σχολείο εκείνη την ημέρα, αυτό το αγόρι φώναξε φίλους και τον αδελφό του να με περιμένουν έξω από το σχολείο και ο διευθυντής μου είπε να μη φύγω για το σπίτι μου. Να φωνάξει τον πατέρα μου πρώτα» είπε ακόμα ο μαθητής. 

Το περιστατικό, όμως, φαίνεται πως δεν ξεχάστηκε. Ο 18χρονος με τον 19χρονο αδελφό του και δράστη της επίθεσης, την επόμενη μέρα του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το γυμνάσιο. «Την Παρασκευή πηγαίνω στο σχολείο και αυτό το αγόρι και οι φίλοι του με περιμένουν απ’ έξω. Κι εγώ έτρεξα πίσω στο σπίτι μου. Φώναξα τον πατέρα μου που κάλεσε την αστυνομία. Κι η αστυνομία είπε ‘’δεν ξέρω τι να κάνω τώρα’’. Την Τρίτη, στις 8:30 πμ, μπαίνω στην τάξη και το αγόρι μπήκε κι αυτό μέσα, με χτυπάει, εγώ τρέχω έξω από την τάξη. Η καθηγήτρια μέσα στην τάξη του έλεγε: ‘’Έλα! Σταμάτα. Σταμάτα’’» συμπλήρωσε. 

Με ένα σφυρί, ο 19χρονος χτύπησε στο κεφάλι τον 18χρονο μαθητή και αργότερα μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου που μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τον 18χρονο. «Είναι στο νοσοκομείο τώρα, θα βγει αύριο. Έχει ένα μεγάλο τραύμα από μεγάλο μαχαίρι. Δέκα αγόρια ήθελαν να παίξουν ξύλο με τον γιο μου» είπε ο πατέρας του 18χρονου. 

Ο φύλακας του σχολείου ανέφερε για την επίθεση ότι: «Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα προφανώς (σ.σ ο 19χρονος) πέρασε μαζί τους. Και αυτός, όπως ανέβαιναν τα παιδιά, πάει και βρίσκει τον 18χρονο και τον χτυπά στο κεφάλι. Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει ‘’τι κάνεις εκεί;’’. Πάει να τον χωρίσει και τον μαχαιρώνει. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε. Τότε ο διευθυντής μου λέει ‘’με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός’’. Κατευθείαν κλείνω την πόρτα αλλά τότε ήρθε ο δράστης, με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Του λέω ‘’φίλε δεν βγαίνει κανένας’’. Αλλά εκείνος κατάφερε να φύγει. 20 λεπτά τον έψαχναν οι αστυνομικοί και όταν τον βρήκαν τους απείλησε και εκείνους με το μαχαίρι».

Οι μαθητές του σχολείου είναι ακόμα τρομοκρατημένοι. Ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα είναι σε στενή επαφή με τα παιδιά, με μερικούς μαθητές να λένε πως ο δράστης στέλνει απειλητικά μηνύματα για να σταματήσουν να δίνουν πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σε βάρος του 19χρονου δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων, καθώς φέρεται να στράφηκε κατά αστυνομικών, της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πως βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας. Σημειώνεται πως σε έλεγχο πού έγινε από την ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 μαχαίρια, σφυρί και 6,5- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL