Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.2°C16.8°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.6°C15.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.0°C15.5°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ελλείψεις φαρμάκων / Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και ο Πλεύρης λέει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελλείψεις φαρμάκων / Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και ο Πλεύρης λέει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα»

Ελλείψεις φαρμάκων
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα, καθώς δεν μπορούν να βρουν στα φαρμακεία όχι μόνο τα βασικά, αλλά και σκευάσματα που τους είναι απαραίτητα για τις αγωγές τους. Αυτό φαίνεται πως περνάει απαρατήρητο στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εντός του μήνα θα είναι άμεση η εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης φαρμάκων» τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα έρθει ήδη «από την ερχόμενη εβδομάδα» και προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων και κάθε εβδομάδα θα ομαλοποιείται».

Ο υπουργός σημείωσε επιπλέον ότι «από το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων» και συμπλήρωσε ότι «το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες».

«Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις» ανέφερε επιπλέον ο κ. Πλεύρης και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο».

«Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη», κατέληξε λέγοντας ο υπουργός.

Δείτε σχετικό βίντεο

Τι είπε για την Κίνα

«Η Κίνα επέλεξε μια πολιτική του zero covid, οπότε βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν. Δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία, μας έχει δημιουργήσει κάποιες εκπλήξεις, ως προς την πληροφόρηση», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας με τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Κίνα.

«Υπάρχει σήμερα φοβερή μεταδοτικότητα, και υπάρχει μια ανησυχία αν πρόκειται για μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, χωρίς να έχουμε ωστόσο στοιχεία γι΄αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, ενώ ως προς την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, επισήμανε: «Πανδημία υπάρχει. Ο κορονοϊός ακόμα ευθύνεται και για θανάτους και για βαρείες νοσήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε μπει σε μια νέα κανονικότητα που μας δίνει την ευκαιρία αυτή τη στιγμή χωρίς ουσιαστικά περιοριστικά μέτρα, έχοντας τα εμβόλια, τη φυσική ανοσία, καλές θεραπείες, αντιικά φάρμακα, να μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι και να λειτουργούμε πολύ πιο αργά».

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα, τόνισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται ως προς αυτό το κομμάτι περισσότερο πρόθυμη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (…) Είναι λογικό σε ένα σημείο να υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού».

«Έχουμε ήδη έτοιμα, πέραν του προγράμματος μαστογραφίας “Φώφη Γεννηματά”, τρία ακόμα προγράμματα» έκανε ακόμα γνωστό ο κ. Πλεύρης.

«Είναι έτοιμα πλέον και μέσα στον μήνα θα ξεκινήσουν τα προγράμματα για τον τράχηλο του καρκίνου της μήτρας, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Άρα πάμε σε ένα συνολικό πλαίσιο πρόληψης», είπε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αντικαπνιστικό νόμο, παρατήρησε ανάμεσα σε άλλα: «Το πρόβλημα υπάρχει στη νυχτερινή διασκέδαση (…) Πρέπει να καταλάβουμε ότι κι εκεί, όπως και στην εστίαση, θα εφαρμοστεί».

Για το σενάριο διενέργειας εκλογών των Απρίλιο, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν θα γίνουν εκλογές στις 16 Απριλίου που είναι το Πάσχα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL