Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.4°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.1°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.4°C12.9°C
0 BF 100%
Δολοφονία Καρολάιν / Συγκλονίζει ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι - Ένταση με τον Αναγνωστόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Καρολάιν / Συγκλονίζει ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι - Ένταση με τον Αναγνωστόπουλο

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανατριχιαστικές είναι οι καταθέσεις οι καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά αλλά και της ιατροδικαστή και της γειτόνισσας για τη δολοφονία της Καρολάιν.

Οι καταθέσεις των  μαρτύρων και της ιατροδικαστή κάνουν λόγο για την ψυχρότητα στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά το φρικτό έγκλημα.

Από την άλλη η τέταρτη μάρτυρας η γειτόνισσα της Καρολάιν αποκάλυψε ότι «ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε κάθε βήμα της ζωής της Καρολάιν» ενώ μόνη της δεν πήγαινε ούτε στο σούπερ μαρκετ.

«Η Κάρολαϊν δεν έκανε τίποτα μόνη της», κατέθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού

«Ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε κάθε βήμα της ζωής της Καρολάιν. Ό,τι κάνανε το κάνανε μαζί», είπε στο δικαστήριο η γειτόνισσα του ζεύγους, δασκάλα πιλάτες, , που περιέγραψε τη σχέση του ζευγαριού.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε έντονο καυγά του ζεύγους, τον Νοέμβριο του 2020, που την έκανε, όπως είπε, να ανέβει στη σοφίτα, για να ακούσει τι συμβαίνει, ενώ τόνισε ότι, τη νύχτα της δολοφονίας της είχε κάνει εντύπωση το κλάμα του σκύλου.

«Άκουσα το κλάμα του σκυλιού στις 4.20 το πρωί», είπε η μάρτυρας. «Και γάτα να νιαούριζε την άκουγα», συνέχισε.

Πρόεδρος: Εάν είχε γίνει εκείνο το βράδυ καυγάς έντονος, θα τον ακούγατε;

Μάρτυρας: Ναι, Μέναμε δίπλα. Είχαμε φιλικές σχέσεις και με τους δυο, ήμουν πιο κοντά με την Καρολάιν

Πρόεδρος: Είχατε σχέση εμπιστοσύνης ή τυπική;

Μάρτυρας: Καλή.

Πρόεδρος: Πως ήταν σαν ζευγάρι;

Μάρτυρας: Ήταν ευτυχισμένο ζευγάρι, χαρούμενο. Αλλά μετά τη γέννηση της Λυδίας, ήταν προβληματισμένη. Η μάρτυρας χαρακτήρισε την Καρολάιν ως μητέρα «στοργική».

Σε ερωτήσεις για την προσωπικότητα της Καρολάιν, απάντησε:

«Ήταν ένα καλοσυνάτο παιδί. Κλειστός χαρακτήρας. Δεν είχε νεύρα. Ήταν πάντα συζητήσιμη και ποτέ δεν ήταν προσβλητική για το σύζυγο της, τουλάχιστον μπροστά μου», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα παιδί κλεισμένο όλη την ημέρα στο σπίτι, που περίμενε το σύζυγο της, να πάνε μαζί ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Δεν έκανε τίποτα μόνη της. Μου είχε πει ότι, δεν είχε λεφτά μαζί της».

Πρόεδρος: Σας είχε εκφράσει τα σχέδια της τα επαγγελματικά;

Μάρτυρας: Ήθελε να σπουδάσει. Λόγω της κατάστασης δεν μπόρεσε. Ήθελε να φτάσει η Λυδία 2 χρονών, για να βρει μια γυναίκα να την αφήνει και να κυνηγήσει τα όνειρα της

Πρόεδρος: Σας είχε κάνει εντύπωση, γιατί μία κοπέλα σε τόσο μικρή ηλικία να επιλέξει να γίνει μητέρα;

Mάρτυρας: Δεν το είχα συζητήσει.

Σε αυτό το σημείο η μάρτυρας, που ήταν τρομερά φορτισμένη ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης και ξέσπασε σε λυγμούς.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο.

«Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία»

«Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία» είπε στην κατάθεσή του ο δεύτερος μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι στα Γλύκα Νερά αμέσως μετά το φρικτό έγκλημα.

Ο δεύτερος αστυνομικός χαρακτήρισε ψύχραιμο και ιδιαίτερα ήρεμο τον κατηγορούμενο, όπως άλλωστε κατέθεσε και νωρίτερα ο πρώτος μάρτυρας και αστυνομικός που κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ.

«Η πρώτη αντίδραση ήταν σα να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα έλεγα «ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος περιγράφοντας τους ληστές, είπε ότι είχαν ένα όπλο όπως έχουν οι αστυνομικοί, προκαλώντας εντύπωση στον μάρτυρα.

«Ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε επίσης το παράθυρο, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπό του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν ψύχραιμος. Μάλιστα ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κι εκείνος απάντησε. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

Μαρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δε μιλούσαμε κι εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι, ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σαν να είπε «ότι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Όταν ερωτήθηκε αν ο 33χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

Εισαγγελέας: Πώς μέτρησε τον χρόνο για να δέσει το λαιμό του;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι το «δεν παίρνω ανάσα και πεθαίνω» δεν ήταν αληθές. Ήταν σφιχτά δεμένος, αλλά δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση.

Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δε μου είπε μια φορά «τι έπαθα! Έχασα τη γυναίκα μου». Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία, σχολίασε ο δεύτερος μάρτυρας.

Νωρίτερα ως έναν ψυχρό άνδρα ο οποίος έμοιαζε σοκαρισμένος με την πρώτη ματιά αλλά τελικά έπαιζε θέατρο, βλέποντας τη γυναίκα του νεκρή στο κρεβάτι, περιέγραψε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και ο πρώτος αστυνομικός που πήρε το μωρό της νεκρής Καρολάιν στην αγκαλιά του, λίγη ώρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είδε τον σκύλο του κρεμασμένο από την κουπαστή της σκάλας και απλά το προσπέρασε σαν να μην έγινε ποτέ, . Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός που άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων στη δίκη.

Η κατάθεση του αστυνομικού μάλιστα, προκάλεσε δυσφορία στον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που πήρε το λόγο και απευθύνθηκε ο ίδιος στον αστυνομικό κάνοντας του ερωτήσεις που στόχο είχαν να πείσει ότι ήταν σε σοκ και όχι ψυχρός.

Ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι όταν ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για τη δήθεν ληστεία κατέθεσε όλα όσα είδε στον χώρο του εγκλήματος. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς και στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου που τον βρήκαν δεμένο και τον έλυσαν. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε περίεργη τη συμπεριφορά του 34χρονου, ο οποίος έμοιαζε σοκαρισμένος με την πρώτη ματιά, ωστόσο αργότερα, όταν σκέφτηκε όσα έγιναν, υποστήριξε πως του έμοιαζε με θέατρο η στάση του πιλότου.

«Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν», υποστήριξε ο μάρτυρας και όταν ρωτήθηκε περιέγραψε τι αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο.

- Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;

- Αστυνομικος: Όχι, δεν έκλαιγε, ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά-αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα αμέσως από τα χέρια.

Ο αστυνομικός ρωτήθηκε για τον κατηγορούμενο και πώς έδειχνε να αντιδρά στην ακραία συνθήκη. «Είπαμε και με τους άλλους συναδέλφους ότι είτε είναι πολύ σοκαρισμένος είτε είναι πολύ ψύχραιμος», απάντησε.

- Πρόεδρος: Δηλαδή, είδατε μία συμπεριφορά ακραία;

- Μάρτυρας: Έχουμε ξαναδεί συγγενείς θυμάτων, δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

- Προεδρος: Τι σας έκανε εντύπωση δηλαδή;

- Μάρτυρας: Η ψυχραιμία ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο μάρτυρα περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που έσπευσαν οι αστυνομικοί στο σημείο:

«Αρχίσαμε να συζητάμε αυτό που είδαμε και το πρώτο που συζητήσαμε είναι ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Το παράθυρο ήταν άθικτο, ήταν σαν να έχει βγει και αφεθεί στο πάτωμα. Στο ισόγειο υπήρχε μία κάμερα βγαλμένη και σπασμένη. Υπήρχε πληκτρολόγιο για συναγερμό, δεν ξέρω αν λειτουργούσε».

Ο κατηγορούμενος θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στον αστυνομικό μετά τον ισχυρισμό τού μάρτυρα ότι ο ίδιος κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά του και ότι ο πατέρας δεν έδειχνε αντιδράσεις ανθρώπου που μόλις έχει βιώσει μία άγρια κατάσταση, αλλά αντίθετα ήταν «σχεδόν ψυχρός».

- Κατηγορούμενος: Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν πήρα την κόρη μου αγκαλιά, με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μέχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά.... Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό.

- Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

-Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μία απάθεια που δεν ήταν έτσι.

- Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και την ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και γενικά αλλά και υποκειμενικά κρίνοντας το πώς θα αντιδρούσα εγώ με έναν νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της. Θα είχα ανέβει πάνω στο δέντρο.

- Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του...

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πιλότος «δεν έκλαψε όταν του είπα ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και μου ζήτησε να κρατήσει το μωρό».

Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για τη δολοφονία Καρολάιν

«Πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι, όχι μόνο για να την πνίξει, αλλά γιατί έτσι δεν ακουγόταν οι φωνές της στο διπλανό σπίτι», κατέθεσε η ιατροδικαστής, για τη δολοφονία της Καρολάιν.

Η ιατροδικαστής, η οποία εξέτασε το άψυχο σώμα της Καρολάιν και διαπίστωσε το θάνατο της σημείωσε ότι: «Δέχτηκα τηλεφώνημα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και φτάσαμε στο σπίτι, που είχε γίνει το έγκλημα, στα Γλυκά Νερά. Στο υπνοδωμάτιο και στο υπόλοιπο σπίτι ήταν πράγματα πετάμενα πάνω στο κρεββάτι. Στο κέντρο του κρεββατιού το θύμα φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Ο σκοπός μας ήταν να δούμε πρώτα τον χρόνο του θανάτου και δεύτερο τον τρόπο θανάτου. Τα υπόλοιπα θα τα διαπίστωνε ο ιατροδικαστής στη νεκροτομή», είπε.

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;

Ιατροδικαστής: Φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Το κεφάλι της ήταν ανάμεσα στα δύο μαξιλάρια και υπήρχαν κηλίδες από υγρό πνευμονικό. Γυρίζοντας το σώμα σε ύπτια θέση, για να διαπιστώσω το θάνατο, ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο της και είχε ασφυκτικές κηλίδες. Αυτό σημαίνει ότι, είχε μείνει πολύ ώρα έτσι, που είναι πολύ χαρακτηριστικό εύρημα στους ασφυκτικούς θανάτους. Οι ασφυκτικές κηλίδες υπήρχαν στο πρόσωπο, στον τράχηλο.

Πρόεδρος: Οι κακώσεις προήλθαν από αντίδραση του θύματος;

Ιατροδικαστής: Αδύνατον, σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πιέσει με δύναμη το κεφάλι της. Δηλαδή, εκείνη την ώρα κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα της, οπότε οι εκδορές που είχε μπορεί να είχαν προκληθεί από το νύχι του.

Πρόεδρος: Αντέδρασε το θύμα;

Ιατροδικαστής: Όχι. Προ του θανάτου δεν προηγήθηκε πάλη.

Πρόεδρος: O θάνατος προήλθε από τη χρήση του ρούχου στο λαιμό της;

Ιατροδικαστής: Όχι. Πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι, όχι μόνο για να την πνίξει, αλλά γιατί έτσι δεν ακουγόταν οι φωνές της στο διπλανό σπίτι.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε, για το παλμικό ρολόι της Καρολάιν, που έδωσε απαντήσεις, για το θάνατο της.

«Το ρολόι της Καρολάιν ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο, που είχαμε και έδειχνε πότε σταμάτησαν οι σφυγμοί της. Οι 50 με 60 σφίξεις, που είχαν καταγραφεί στις 4:30 αντιστοιχούν σε κατάσταση ηρεμίας. Όταν οι παλμοί, 6 λεπτά αργότερα, έδειξαν ότι ανέβηκαν στους 80 με 90 σημαίνει ότι, κάτι συνέβη.

Πρόεδρος: Tι σας είπε ο κατηγορούμενος;

Ιατροδικαστής: Ρωτήσαμε τον Μπάμπη για την ταινία στο λαιμό και μας είπε «πρώτα πόναγα. Τώρα δεν πονάω».

Η ιατροδικαστής είπε στη συνέχεια: «Συνέστησα στους αστυνομικούς, να μεταφέρουν το μωρό στο Παίδων».

Πρόεδρος: Παρατηρήσατε μελανιά στο παιδί;

Ιατροδικαστής: Όχι καθόλου.

«Ζώο θανατωμένο με τέτοιο τρόπο δεν έχω ξαναδεί», είπε η ιατροδικαστής, για το σκυλί της Καρολάιν, που κρέμασε ο κατηγορούμενος στη σκάλα.

Δικαστής: Οι διαρρήκτες πως σκοτώνουν; «Πυροβολούν. Δεν είχα ξαναδεί αυτή την αγωνία και την ασφυξία σε ζώο».  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL