Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.7°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.9°C23.5°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.7°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 41%
Αγρότες / «Πολιορκούν» την κυβέρνηση – Μεγάλες συγκεντρώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρότες / «Πολιορκούν» την κυβέρνηση – Μεγάλες συγκεντρώσεις

σταφιδοπαραγωγοί
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη βρίσκονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Οι αγρότες αναγκάστηκαν να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν την κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους. 

σταφιδοπαραγωγοί
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ειδικότερα, οι σταφιδοπαραγωγοί κατέκλυσαν το Σύνταγμα απαιτώντας να δουν τον πρωθυπουργό και ζητώντας άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς η τιμή παραγωγού έχει πάρει την κατηφόρα και χιλιάδες τόνοι σταφίδας μένουν αδιάθετοι. Ωστόσο, βρήκαν μπροστά τους ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

σταφιδοπαραγωγοί
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Βασικά αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών είναι η απόσυρση του αναγνωρισμένου πλεονάζοντος αποθέματος σταφίδας που ανέρχεται σε 5.000 τόνους, και η παράλληλη στήριξή τους. Ζητούν τέλος να σταματήσει η κερδοσκοπία σε βάρος τους.

Δίπλα στους σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου ήταν και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (βουλευτής Λακωνίας) Σ.Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ο.Τελιγιορίδου, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος, ο βουλευτής Πειραιά Τρ. Αλεξιάδης, οι βουλευτές της Πελοποννήσου Α. Χαρίτσης, Σ. Αντωνοπούλου, Κ. Μάρκου, Γ. Ψυχογιός και βέβαια ο συντονιστής του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Φ. Κουρεμπές.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Απόβαση» στον Πειραιά από αγρότες της Κρήτης

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον Σίμο Κεδίκογλου είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη που έφτασαν με το πλοίο της γραμμής νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ένας κτηνοτρόφος, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν ακόμη οι αγρότες. Προειδοποίησαν δε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».

Αγρότες Κρήτη ηλεκτρικός
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Οι αγρότες επιβιβάστηκαν μάλιστα στον ηλεκτρικό για να μετακινηθούν, χωρίς πάντως κανείς τους να φοράει μάσκα.

Αγρότες Κρήτη ηλεκτρικός
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Όταν έφθασαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το βρήκαν αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες. Άρχισαν έτσι διαπραγματεύσεις για το πόσοι από αυτούς θα συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που θα κατέθετε τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Αγρότες Κρήτη υπουργείο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στην κινητοποίηση των Κρητικών έδωσαν το παρόν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πολάκης καθώς και ο αναπληρωτής τομέαρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Μαμουλάκης.

Αγρότες Κρήτη Παύλος Πολάκης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι αγρότες αντιδρούν στην περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την ΚΥΑ σχετικά με την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων, καθώς και για την αύξηση του κόστους παραγωγής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL