Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.7°C17.4°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C16.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.5°C17.8°C
5 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.3°C10.3°C
2 BF 70%
Ρόδος / Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε ξανά η Ψίνθος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε ξανά η Ψίνθος

Πυρκαγιά Ρόδος
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των ανέμων που επικρατούν αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στην Ψίνθο και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας.

Το παρακάτω βίντεο είναι από τη χθεσινή μέρα, κοντά στη Φάρμα Στρουθοκαμήλων.

Παράλληλα, συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα. Τα άλλα δύο μέτωπα βρίσκονται στην περιοχή των Μαριτσών και στην περιοχή της Θολού.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και  20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Επίσης, νωρίς το απόγευμα έφτασαν από τον Πειραιά πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα έφτασαν με το πλοίο στη Ρόδο.

Νωρίτερα, μετά τον ολονύχτιο αγώνα των πυροσβεστών, η εικόνα ήταν καλύτερη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη να μιλούν για ύφεση της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Ρόδου κατέθεσε αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Αφάντου και Καλλιθέας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL